Pregatim mai intai blatul.
Separam ouale. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul. Cernem deasupra faina amestecata cu faina. Amestecam usor cu o spatula si turnam compozitia intr-o forma de tarta cu bordura unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor pana trece proba scobitorii. Il lasam sa se racoreasca usor, apoi il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca bine.
Pentru crema, punem galbenusurile cu zaharul intr-o cratita cu fund dublu si le frecam pana zaharul se topeste. Scurgem fructele din compoturi. Adaugam 250 ml zeama de la compot (optim 2-3 linguri intr-o ceasca in care hidratam gelatina) si zeama de lamaie peste galbenusuri, amestecand continuu. Punem compozitia la foc si amestecam pana incepe sa se ingroase. Dam jos, adaugam cateva linguri peste gelatina, amestecam, apoi turnam gelatina peste crema. Lasam crema sa se raceasca, fara a se intari, apoi o amestecam cu mascarponele si frisca batuta spuma tare. Decojim banana si o taiem in semirondele. Amestecam fructele din compot si banana (stropita cu putina zeama de lamaie) cu crema. Intindem crema peste tarta. Scoatem boabele de rodie si le presaram deasupra.
Dam tarta la rece pana in momentul servirii.