Este modesta mea contributie la campania de preventie impotriva cancerului de san.
https://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/10/sarlota-chec-cu-capsuni.html
Din 1985, luna octombrie este colorată roz.
Este luna de informare si prevenire a cancerului mamar. Aceasta boala grava este frecventa la femeile in varsta de peste 50 de ani, insa nici restul nu sunt pe deplin ferite de pericol.
Pune-ti sanatatea pe primul loc si fa un control de rutina pentru a te asigura ca nu ai nici un fel de problema. In plus, fii solidara cu milioanele de femei din lume care sufera de aceasta afectiune si implica-te in campaniile de preventie a cancerului mamar.
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.
Se spală si se curata căpșunile (pastrati 4 capsuni pentru decorul final), se taie in bucati. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.
Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile calde luate de pe foc pana se topeste. Se lasa la racit si se pune la frigider pentru 1 ora.
Se bate bine cu mixerul smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.
Se pune la rece.
Se tapeteaza tava cu film alimentar (folie de plastic), se pun piscoturile insiropate pe fundul tavii.
Amestecati frisca cu capsunile taiate. Turnati peste piscoturi si acoperiti crema cu piscoturi insiropate.
Puneti la frigider pana a doua zi. Se intoarce pe un platou, se scoate din forma si se orneaza cu frisca si cu fructele pastrate.
Puteti decora cu zahar pudra.
Este delicios si racoritor.