Desert sarlota chec cu capsuni

de Catalina L in Dulciuri, 7 Oct 2017 | 2972 vizualizari

 

Este modesta mea contributie la campania de preventie impotriva cancerului de san.

https://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/10/sarlota-chec-cu-capsuni.html



Din 1985, luna octombrie este colorată roz.

Este luna de informare si prevenire a cancerului mamar. Aceasta boala grava este frecventa la femeile in varsta de peste 50 de ani, insa nici restul nu sunt pe deplin ferite de pericol.

Pune-ti sanatatea pe primul loc si fa un control de rutina pentru a te asigura ca nu ai nici un fel de problema. In plus, fii solidara cu milioanele de femei din lume care sufera de aceasta afectiune si implica-te in campaniile de preventie a cancerului mamar.

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar pudra
  • 5 linguri de apa
  • 3 linguri de sirop de capsuni (sau dulceata)
  • 3 foi de gelatină
  • 250 g căpșuni
  • 25 cl de smantana pentru frisca
  • zahăr vanilat 1 plic
  • 12-15 piscoturi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert sarlota chec cu capsuni:

Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.

Se spală si se curata căpșunile (pastrati 4 capsuni pentru decorul final), se taie in bucati. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.

Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile calde luate de pe foc pana se topeste. Se lasa la racit si se pune la frigider pentru 1 ora.

Se bate bine cu mixerul smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.

Se pune la rece.

Se tapeteaza tava cu film alimentar (folie de plastic), se pun piscoturile insiropate pe fundul tavii.

Amestecati frisca cu capsunile taiate. Turnati peste piscoturi si acoperiti crema cu piscoturi insiropate.

Puneti la frigider pana a doua zi. Se intoarce pe un platou, se scoate din forma si se orneaza cu frisca si cu fructele pastrate.

Puteti decora cu zahar pudra.

Este delicios si racoritor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert sarlota chec cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si fructe ( din compot )