Când mă gândesc că era o vreme când nu prea mă încumetam să fac aluaturi,realizez ce multe bunătăţi am ratat.
Mie îmi plac foarte mult prăjiturile cu brânză dulce de vaci, mai ales că întotdeauna găsesc la piaţă brânză proaspătă şi foarte gustoasă.
Aşa că am pregătit aceste rulouri cu brânză pentru o zi mohorâtă de Duminică.
Asta nu înseamnă că dacă ar fi fost o zi însorită, cum a fost azi, nu le-aş fi savurat cu aceeaşi poftă.
Dar mai bine vă spun cum le-am pregătit.
Pentru rulourile cu brânză veţi avea nevoie de următoarele ingrediente: Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Mai avem nevoie de 1 ou pentru uns
Am pregatit mai întâi aluatul pentru ca trebuie sa dospeasca.
Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.
Am lasat-o sa se activeze. Intre timp am mixat ouale cu zaharul, apoi am pus untul topit si racit, drojdia. Am adaugat apoi alternativ, faina si lapte caldut, sarea si aromele.
Trebuie sa obtinem un aluat nu prea moale. Daca e nevoie, mai adaugati faina sau lapte. Aceasta depinde de tipul de faina folosit sau de marimea oualor.
Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic care se desprinde usor de peretii vasului.
Am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat sa dospeasca la loc caldut.
Eu am avut ouă de ţară, asa ca aluatul meu a avut o culoare foarte frumoasa.
Cât timp a dospit aluatul, am pregatit umplutura.
Stafidele le-am pus la înmuiat în rom.
Am mixat brânza cu zaharul, vanilia si oul batut. La final, am razuit coaja de lamâie si am adaugat stafidele scurse.
Dupa ce aluatul a dospit, am întins doua foi dreptunghiulare, taindu-le si pe acestea în doua pe lungime. Am pus umplutura si le-am rulat.
Am taiat apoi obtinând din fiecare bucata câte trei rulouri.
Pentru ca am lasat putin aluat, am taiat niste fâşii pe care le-am înfăşurat în jurul rulourilor.
Sigur ca voi puteti sa le dati si alta forma. Eu asa le-am vrut de data aceasta.
Le-am lasat sa mai dospeasca în tava pâna s-a încalzit cuptorul.
Le-am uns deasupra cu ou si le-am copt la 180 de grade C, aproximativ 35 de minute.
E bine sa verificati sa fie coapte.
V-as recomanda sa folositi pentru umplutura, brânza care este bine scursa, altfel aluatul se va înmuia si umplutura va curge.
Sunt foarte gustoase calde, dar si reci alaturi de o cana de lapte sau iaurt.
S-aveţi pofta!