Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tarta cu legume si carne de pui
Postat de: eumimi in PuiPregatim aluatul: punem faina intr-un bol, untul, oul, apa si sarea si framantam aluatul. Trebuie sa nu fie lipicios, daca este nevoie, mai adaugati o lingura de faina. Dam la frigider...Citeste continuarea
Desert tarta cu fructe de toamna...
Postat de: taniakswn in PrajituriLa acesta tarta se foloseste un aluat de chec, este foarte gustoasa si usor de preparat. Mai intai vom separa albusul de galbenus, iar cu ajutorul mixerului se amesteca albusul cu zaharul pana...Citeste continuarea
Placinta cu carne in foi de lipie...
Postat de: taniakswn in Mancaruri cu carneCele 4 lipii le vom desface, apoi le vom tine acoperite cu folie alimentara ca sa nu se usuce pana vom finaliza umplutura. Vom toca ceapa si verdeata marunt, iar usturoiul il vom pisa. Carnea...Citeste continuarea
Tarta cu pui rotisat si ciuperci
Postat de: xana in PuiIntr-o tigaie calim ciupercile cu o lingura de ulei si usturoiul, sare si piper. Le dam deoparte si in aceeasi tigaie punem ceapa taiata in felii subtiri, sare si inca o lingura de ulei si o...Citeste continuarea
Placinta cu ton, ardei si masline
Postat de: oanapl in TonToci ceapa mărunt, iar ardeiul spălat îl tai cubulețe și le pui la călit în uleiul încins. Când ceapa s-a înmuiat puțin adaugi tonul scurs de ulei și...Citeste continuarea
Iepure cu legume la cuptor
Postat de: DianaYonela_95 in Mancaruri cu carneSpalam legumele si le curatam. Taiem cubulete potrivite le punem intr-un bol si amestecam cu sarea, piperul si uleiul si adaugam si carnea o condimentam bine. Asezam legumele in tava si pe...Citeste continuarea
Negresa de post cu nuci
Postat de: Bucataras inAmesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, esenta de rom si un praf de sare rasnita kamis. Stinge bicarbonatul cu...Citeste continuarea
Cartofi la grill, cu spanac si usturoi
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postCeapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic, până devine transparentă. Spanacul se alege, se spală...Citeste continuarea
Desert placinta impletita cu...
Postat de: oanapl in PrajituriAluatul: Cerni făina într-un bol. Pui sarea, zahărul, drojdia și amesteci cu o lingură. Încorporezi untul topit și ușor călduț, oul, esența de vanilie, apoi...Citeste continuarea
Salata de cartofi, cu ton si masline
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală și se pun la fiert, întregi. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se spală cepele și se taie rondele, separat. Se taie feliile de gogoșar murat...Citeste continuarea
Mancare de linte cu conopida si...
Postat de: katty in PuiConopida o desfacem buchetele, o spalam si o fierbem 5 -7 minute, in apa fierbinte cu sare. O scurgem. In uleiul incins punem ceapa taiata fin si morcovul fasii. Amestecam usor pana ceapa...Citeste continuarea
Reteta de mancare de fasole pastai...
Postat de: katty in PuiPreparare Reteta de mancare de fasole pastai cu piept de pui cu paprika si usturoi In uleiul incins punem ceapa tocata fin. Amestecam pana devine sticloasa, apoi adaugam pieptul taiat fasii....Citeste continuarea
Ciorba de porc cu fasole alba si...
Postat de: katty in CiorbePunem oasele spalate intr-o oala cu apa, la foc. Spumam de cate ori este nevoie. Fierbem aproximativ 15 minute, apoi adaugam ceapa tocata fin, morcovul taiat cubulete. Fierbem 10 minute,...Citeste continuarea
Desert negresa de post cu nuci si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriMai intai se pune nuca intr-o tigaie sa se prajeasca usor. Cand este gata, se trage deoparte. Intr-un bol se pune apa cu sarea si zaharul. Se amesteca bine pana se dizolva zaharul. Se adauga...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri de sunca, umplute...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe prepară mai întâi ingredientele pentru salata boeuf. Se curăță legumele (morcovii, pătrunjelul, țelina), se spală și se pun la fiert. Se pune la fiert, separat și 1 cartof....Citeste continuarea
Mancare de legume cu linte
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCuratati ceapa, o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele. Toti ardeii ii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii lunguiete. Dovlecelul spalat, il...Citeste continuarea
Budinca de paste cu cas
Postat de: MotanLaOale in FusilliPastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se trec pe sub jet de apa rece si se pun la scurs. Casul se sfarama si amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat,...Citeste continuarea
Naut cu ciuperci si spanac in sos...
Postat de: katty in Mancaruri de postCuratam ciupercile si le taiem felii subtiri. In uleiul incins, punem ciupercile. Cand s-au inmuiat, adaugam conserva de rosii mixata, nautul, sare, piper. Lasam sa fiarba pana sosul este...Citeste continuarea
Platica in sos de rosii
Postat de: katty in PesteCuratam pestele, il spalam bine si il scurgem. Il crestam oblic din loc in loc, pe ambele parti si il presaram cu sare si piper. Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele. Asezam...Citeste continuarea
Bors de pui cu praz si conopida
Postat de: katty in CiorbePunem carnea de pui la foc, intr-o oala cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca. Cand incepe sa fiarba, spumam bine si adaugam morcovul, ceapa si ardeiul taiate cubulete. Dupa 15 minute,...Citeste continuarea
Enchilada cu carne de pui
Postat de: nico15 in PuiSpalam, uscam si taiem fasii pieptul de pui, tocam ceapa, ardeiul si morcovul si le punem la sotat intr-o tigaie cu ule i(nu prea mult). Adaugam carnea de pui si dupa un timp, usturoiul...Citeste continuarea
Lasagna cu legume
Postat de: AlexTeacher in LasagnaTaie legumele cuburi si pune-le in bol; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu sare, piper, boia, usturoi si cimbru; Pune-le in tava pe hartie de copt si...Citeste continuarea
Desert ciocolata turmentata Orient...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai mi-am pregatit toate ingredientele. Intr-un castron incapator am pus laptele praf, am adaugat nuca prajita si taiata grosier, boabele de rodie si visinele din visinata ( fara samburi,...Citeste continuarea
Desert guguluf cu frisca si fructe...
Postat de: postavaru in PrajituriMixam ouale impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase si se albesc. Adaugam extractul de vanilie si coaja de lamaie si amestecam bine. Smantana pentru frisca o batem pana devine spumoasa,...Citeste continuarea
Supa de legume pasate, cu ceapa...
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță și se spală legumele (cartofii, morcovii, pătrunjeii, pastârnacii și țelina) se taie cubulețe și se pun la fiert, la foc iute. Între timp, se curăță ceapa, se...Citeste continuarea
Iahnie de fasole - Reteta gustoasa...
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postCum se prepara Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat peste noapte. A doua zi, se scurge de apa, se clateste si se pune...Citeste continuarea
Desert poale-n brau
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul se taie bucati si se aduce la temperatura camerei. Faina se cerne intr-un lighenas. In mijloc se adauga drojdia (proaspata sau uscata), deasupra se pune o lingura de zahar, pe margine sarea...Citeste continuarea
Zacusca de macrou si macrou afumat
Postat de: MotanLaOale in ZacuscaPestele se dezgheata, se curata de mate si se spala foarte bine. Se indeparteaza capul si coada. Se pune la fiert in apa cu sare si 100 ml otet, pentru 10 minute. Se indeparteaza oasele dupa...Citeste continuarea
Aperitiv mamaliga in straturi cu oua
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriMamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu. Se face o mamaliga moale. Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la...Citeste continuarea
Desert chec din albusuri cu pudra...
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile, atenție!!!, să fie la temperatura camerei, se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat, se adaugă zahărul și se amestecă...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti cu crema...
Postat de: merisor67 in TorturiPregătim mai întâi cafeaua pe care trebuie să o lăsăm la răcit. Eu am preparat-o la filtru, adăugând 3 lingurițe mai cu vârf de cafea, la 210 ml apă, apoi am...Citeste continuarea
Reteta de falafel - renumitele si...
Postat de: Ina in Mancaruri de postPreparare Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut Se pune nautul intr-o oala mai mare cu apa si o lingurita de bicarbonat si se lasa sa se umfle cateva ore ( sau se...Citeste continuarea
Salata de fasole alba
Postat de: RODIMUR in SalateFasolea se alege, se spală în două-trei ape și se pune la înmuiat în apă rece, cu o seară înainte de preparare. A doua zi se aruncă apa în care a stat...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu sunca si branza
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriSepara albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Galbenusurile amesteca-le cu smantana si adauga-le peste albusuri. Pune si faina amestecata cu praful de copt si...Citeste continuarea
Desert clatite americane cu fulgi...
Postat de: oanapl in DulciuriFulgii de ovăz îi pui în blender / râșniță și îi transformi în făină. Macini apoi și zahărul și îl amesteci cu praful de copt. Amesteci...Citeste continuarea
Gnocchi in sos cu carnati
Postat de: caroline in PasteCuratam ceapa de coaja si o tocam marunt. Punem putin ulei intr-o tigaie si cand acesta este incins, adaugam ceapa. Lasam la calit, la foc mic. Inlaturam pielita de la carnati si carnea o...Citeste continuarea
Musaca cu carne tocata si cartofi
Postat de: Bucataras inSpala, curata si taie cartofii rondele subtiri. Stropeste-i cu 50ml ulei de masline si condimenteaza-i cu mix pentru cartofi prajiti; Pune-i intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Tarta cu legume si branza
Postat de: oanapl in Mancare copiiBroccoli și mazărea congelată le pui la fiert pentru 5 minute. Intre timp, amesteci făina cu sarea, adaugi untul moale, frămânți pănă obții un amesctec nisipos și apoi torni...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta - cum sa faci cea...
Postat de: MotanLaOale in CiorbeMod de preparare Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la fiert in apa rece pentru 10 minute, sa faca spuma aceea rosie...Citeste continuarea
Pasta de avocado
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postSe taie avocado în două. Se înlătură sâmburele, iar cu o lingură se scobește interiorul și se stropește imediat cu zeama de lămâie, pentru a nu oxida. Miezul...Citeste continuarea
Desert placinta cu dovleac
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai dam dovleacul pe razatoarea mare, apoi il caramelizam impreuna cu zaharul si scortisoara timp de 20-25 de min. Aluatl foietaj il lasam la dezghetat, apoi il taiem fasii de aprox. 7-8...Citeste continuarea
Rulada de porc, umpluta cu carne...
Postat de: AlexTeacher in Slow CookerTaie o bucata de fleica de 1 cm grosime, 25 cm lungime si 15 cm latime; Condimenteaz-o cu sare si piper; Condimenteaza carnea tocata cu ghimbir ras, usturoi pudra, boia dulce, harissa,...Citeste continuarea
Tigaie cu lapti de crap si oua
Postat de: mihaelar63 in PesteIn tigaia incapatoare se pune la calit prazul si usturoiul. Rosiile cherry se taie jumatati. Laptii usor tamponati cu servet absorbant se adauga si ei impreuna cu rosioarele....Citeste continuarea
Macrou marinat la rece - Cea mai...
Postat de: MotanLaOale in PesteCum se prepara Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta Pestele se curata si se spala bine. Se taie rondele de 2-3 cm. Eu am taiat doar partea de mijloc, cozile le-am...Citeste continuarea
Tarta cu carne de pui, muschi...
Postat de: panacris in PuiCeapa curățată și feliată se pune la călit în ulei și puțină apă, cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit. Apoi se adaugă carnea, mușchiul și salamul mărunțite, ciupercile...Citeste continuarea
Pasta de ton, de post
Postat de: RODIMUR in PesteSe scoate tonul din cutiile de conserve și se lasă să se scurgă de lichid într-o strecurătoare. După câteva minute, se mărunțește tonul cu furculița, sau în robot....Citeste continuarea
Zacusca de macrou
Postat de: MotanLaOale in ZacuscaPestele se dezgheata, se curata de mate si se spala foarte bine. Se indeparteaza capul si coada. Se pune la fiert in apa cu sare si 100 ml otet, pentru 10 minute. Se indeparteaza oasele...Citeste continuarea
Sarmale si ardei umpluti de post la...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerAm facut 10 sarmale si 3 ardei umpluti. Am ales 10 foi pentru impachetat sarmalele, le-am taiat potrivit, cat sa fac o sarma nici prea mare, nici prea mica. Foile de varza le-am trecut prin apa...Citeste continuarea
Desert tarta cu lamaie si bezea
Postat de: oanapl in PrajituriCerni făina și adaugi celelalte ingrediente și frămânți până când obții un aluat omogen, pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de...Citeste continuarea
Desert tarta cu gutui si nuci
Postat de: andaoana in PrajituriIntr-un bol punem faina si praful de sare. Adaugam untul rece taiat cubulete si cu varfurile degetelor omogenizam. Adaugam galbenusul si apa. Amestecam si vom obtine un aluat ferm cu care se...Citeste continuarea