Desert prajitura Caraiman

de Cofetarul Vesel in Prajituri, 10 Ian 2018 | 10227 vizualizari

 

Este o reteta de prajitura pe care o stiu de la mama mea. Este foarte buna si este una dintre retele mele prefarate de prajituri. Va recomand cu mare drag aceasta prajitura, deoarece este foarte delicioasa!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 500 gr faina
  • 10 gr copt
  • o esenta de rom
  • Crema:
  • 500 gr zahar tos
  • 80 gr faina alba
  • 300 gr nuci
  • 250 gr margarina
  • 1 l de lapte fierbinte
  • o esenta de rom
  • Glazura:
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr margarna
  • 50 ml apa
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Caraiman:

Blat: Amestecam bine zaharul cu ouale, apoi adaugam pe rand in compozitie laptele, uleiul, esenta de rom si praful de copt. Incorporam treptat faina in compozitie pana obtinem un aluat ca de paine. Il impartim in 6 bucati si coacem fiecare foaie pe dosul unei tavi (unsa cu ulei si pudrata cu faina) 10 minute la 180 C.

Crema: Topim zaharul, apoi turnam faina si nucile si amestecam totul foarte bine. Luam crema de pe foc si adaugam putin cate putin laptele. Dupa ce am turnat tot laptele, punem crema pe foc, iar cand incepe sa se ingroase o putem lua. Dupa ce s-a racit putin, punem margarina si amestecam totul foarte bine.  

Glazura: Topim pe foc ingredientele si le amestecam bine pana se omogenizeaza foarte bine iar glazura este gata.  

Asamblarea prajiturii: Pe prima foaie vom pune un strat de crema si vom continua asa si cu celelalte foi iar pe ultima foaie punem glazura. Lasam la rece 4 ore prajitura, apoi poate fi servita!!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Caraiman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Valuri de ricotta cu bezea