Desert strudel cu mere

de - Andreea - in Dulciuri, 13 Ian 2018 | 3789 vizualizari

 

Am ajuns si la reteta cu numarul 600 !!! Si m-am gandit sa va servesc cu un strudel de mere absolut delicios !!! 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 4 mere
  • 100 gr muguri de pin
  • 80 gr nuca
  • 80 gr migdale
  • 4 linguri cu pesmet
  • 1 lingura cu unt
  • 1 lingura cu lapte
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 galbenus de ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu mere:

Incepem prin a curata merele de coaja si a le taia cuburi. Le stropim cu sucul de lamaie.

Intr-o tigaie antiaderenta punem untul si  pesmetul. Amestecam pana ce untul s-a topit si lasam pe foc mic circa 2-3 minute, amestecand in continuu.

Intr-un castron punem merele, migdalele maruntite, nuca maruntita, mugurii de pin si zaharul. Amestecam bine toate aceste ingrediente. 

Intindem aluatul de foietaj intr-o foaie cat mai subtire.

Presaram pe intreaga suprafata pesmetul, apoi punem amestecul de mere lasand marginile libere.

Inchidem aluatul parte peste parte, inchizand bine la capete .

Ungem aluatul cu galbenusul de ou amestecat cu lapte, apoi cu un cutit bine ascutit facem mici taieturi ( astfel vom evita ca aluatul sa se rupa in timpul coacerii).

Dam strudelul la cuptorul incins in prealabil la 200 grade C, pentru 30 - 40 minute.

Lasam sa se racoreasca inainte de a-l servi.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de albusuri si crema de cacao si visine