Am ajuns si la reteta cu numarul 600 !!! Si m-am gandit sa va servesc cu un strudel de mere absolut delicios !!!
Incepem prin a curata merele de coaja si a le taia cuburi. Le stropim cu sucul de lamaie.
Intr-o tigaie antiaderenta punem untul si pesmetul. Amestecam pana ce untul s-a topit si lasam pe foc mic circa 2-3 minute, amestecand in continuu.
Intr-un castron punem merele, migdalele maruntite, nuca maruntita, mugurii de pin si zaharul. Amestecam bine toate aceste ingrediente.
Intindem aluatul de foietaj intr-o foaie cat mai subtire.
Presaram pe intreaga suprafata pesmetul, apoi punem amestecul de mere lasand marginile libere.
Inchidem aluatul parte peste parte, inchizand bine la capete .
Ungem aluatul cu galbenusul de ou amestecat cu lapte, apoi cu un cutit bine ascutit facem mici taieturi ( astfel vom evita ca aluatul sa se rupa in timpul coacerii).
Dam strudelul la cuptorul incins in prealabil la 200 grade C, pentru 30 - 40 minute.
Lasam sa se racoreasca inainte de a-l servi.
Pofta buna !