Iti voi arata o reteta buuuna de tot, pentru un aperitiv nelipsit de pe masa de sarbatori: Salata boeuf, cu maioneza facuta in casa!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.
Maioneza:
Cel mai bine este sa fierbi legumele si carnea cu cateva ore inainte, sa aiba timp sa se raceasca bine.
Curata apoi cartofii de coaja si taie-i cubulete. Taie apoi radacinoasele fierte tot in cuburi mici si carnea de vitel la fel.
Pune-le pe toate intr-un castron mare. Toaca apoi gogosarii si castravetii murati cubulete si pune-i mai intai intr-o sita, sa se scurga lichidul in exces, apoi rastoarna-i in castronul de salata.
Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si amesteca bine toate ingredientele. Lasa castronul deoparte si prepara maioneza.
Mixeaza galbenusul de ou fiert cu cel crud, mustarul si sarea. Eu adaug uleiul putin cate putin, in fir subtire pana incepe sa se ingroase. Incorporeaza bine uleiul inainte sa pui din nou. La final, adauga zeama de lamaie si maioneza este gata!
Pune in salata cateva linguri de maioneza si omogenizeaza bine. Poti adauga mai multa sau mai putina maioneza, in functie de gust. Optional, poti adauga 1-2 linguri de mustar in salata.
Poti servi salata boeuf cu paine prajita si cubulete de masline.
1
Fierbe carnea de vita si cand este aproape gata pune morcovul, telina si pastarnacul si fierbe-le impreuna. In supa ramasa pune niste taietei si vei avea un pranz savuros!