Desert prajitura rustica cu mere

de cristina1985 in Prajituri, 13 Ian 2018 | 1910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 g faina
  • 2 galbenusuri de ou
  • 140 g zahar
  • 50 g unt
  • 125 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • o priza sare
  • 1lg-ta esenta vanilie
  • 3 lg-te coaja lamaie
  • 4 mere
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rustica cu mere:

Din 140 g zahar, se opresc 3 lg (care se presara la sfarsit, peste mere). Restul se amesteca cu galbenusurile, pana se albesc.

Untul se topeste si se toarna (racit) 1/2 din cantitate peste oua,apoi se adauga laptele si amestecati. Se pune o priza de sare, faina cernuta, praful de copt, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se toarna aluatul intr-o oala cu diametru de 23 cm, tapetata cu hartie de copt.

Merele se curata de coaja, se taie felii si se pun peste aluat. Deasupra se toarna untul topit (ramas) si se presara cele 3 lg zahar.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 30-35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rustica cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura tavalita in cocos