Prepar cand am pofta si mi se face dor salata aceasta de ceapa senzational de gustoasa. Eu folosesc ceapa moderat in preparate si putin in stare cruda. Dar de salata de ceapa marinata cu maioneza nu ma mai satur. Se serveste cu impreuna cu mini-chiftelute. Obligatoriu chiftelutele sa nu contina usturoi. Nou la reteta de aceasta data au fost boabele de mustar care au dat un plus de picant si s-au simtit placut crocant in sos
Fina mea m-a informat ca aceasta salata se obisnuieste sa fie preparata in Moldova. Eu cunosc reteta de vreo 15 ani si o stiu de la o sasoaica.
Chiftelute :
sos
Pofta buna !!!!!
1
Nu folositi pentru scurgerea cepei vechile strecuratori de sarma. Ceapa se va oxida si se va innegri. Folositi o sita de melamina sau inox.
2
Maioneza in amestec cu smantana si /sau iaurt este mai delicata si mai usor digerabila.
3
Ideal ar fi ca salata sa se odihneasca la rece ca sa se imbine aromele si gusturile.