Friptura de curcan cu sos de rodii

de Oana in Curcan, 11 Ian 2018 | 6874 vizualizari

 

Friptura de curcan cu sos de rodii dulce-acrisor este o combinatie inedita, perfecta pentru o masa festiva.
Modul de preparare este foarte simplu, iar combinatia de sosuri o sa te surprinda in mod placut.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan, dezosat si fara piele
  • 200 ml vin alb demisec
  • 400 ml supa de curcan (sau pui)
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • cateva crengute cimbru proaspat

Sos de rodii:

  • 3 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu otet
  • sucul de la o lamaie
  • sucul de la o rodie mare

Sos alb:

  • 1 lingura cu unt
  • 1 lingura cu faina
  • 200 ml supa de curcan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan cu sos de rodii:

Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga bine. Condimenteaza pieptul de curcan cu sare si piper, apoi rumeneste-l in tigaie, pe ambele parti.

Adauga vinul si lasa pe foc pana incepe sa scada, apoi pune jumatate din cantitatea de supa, crengutele de cimbru si mai lasa 5 minute pe foc.

Strecoara zeama din tigaie si pune-o deoparte, o vei folosi la sos! Muta pieptul de curcan intr-o tava. Adauga restul de supa si pune-l la cuptor, la 180 de grade, aproximativ o ora, acoperit cu capac sau hartie de copt umezita. Dupa 30 de minute, indeparteaza hartia si mai lasa in cuptor inca 30 de minute, sa se rumeneasca deasupra.

Pentru sosul de rodii, pune zaharul intr-o craticioara si lasa-l la foc mic sa se caramelizeze.

Adauga otetul si zeama de lamaie, apoi sucul de rodii si lasa-l sa fiarba 5 minute.

Pentru sosul alb, topeste untul in alta craticioara, adauga faina si apoi pune supa fierbinte, putin cate putin, amestecand cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.

Toarna apoi deasupra sosul strecurat din tigaie si sosul de rodii si fierbe totul 10 minute, la foc mediu.

Scoate tava din cuptor si feliaza pieptul de curcan, apoi muta-l inapoi in tava si toarna deasupra sosul de rodii. Condimenteaza cu sare si piper si pune din nou tava in cuptor pentru 10-15 minute, ca sa se amestece bine aromele.

Pentru o combinatie reusita, langa friptura de curcan cu sos de rodii poti pune un piure aromat de pastarnac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu sos de rodii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

oanapl 1

15.01.2018, 20:35

Ce poftă mi-ai făcut! Arată minunat!

Panacris 1

04.05.2018, 11:55

Pfff, ce idee buna! Pe gustul meu si Zmeii, n-au ce face, dacă mie îmi place!

Oana 1

04.05.2018, 13:00

Cris, e o alegere tare buna! O sa vezi ce gustoasa e!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe si piept de curcan in sos de citrice