Am mancat acest preparat in urma cu ceva timp la un eveniment si trebuie sa recunosc ca mi-a placut atat de tare incat am vrut sa-l reproduc si eu.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus!
Taie cartofii felii groase de 5 mm;
Este foarte important ca acestia sa fie reci in momentul in care ii tai;
Asaza feliile de cartofi intr-o tava cu hartie de copt;
Amesteca apoi sarea, piperul si o lingurita de boia si presara pe deasupra cartofilor;
Pune tava in cuptor la 180 de grade C si lasa cartofii acolo sa se rumeneasca;
Asezoneaza crapul cu fresh-ul de lamaie, uleiul de masline si potriveste de sare si piper;
Amesteca restul de boia cu faina;
Bate oul bine cu un tel;
Tavaleste pestele prin faina, apoi prin ou si prajeste-l intr-o tigaie cu ulei de floarea soarelui bine incins;
Scoate-l pe o farfurie pe niste servetele pentru a absorbi uleiul in exces;
Taie rosiile rondele;
Rade apoi cascavalul;
Taie apoi toate tipurile de ceapa si caleste-le intr-o tigaie cu putin ulei de floarea soarelui;
Pune deasupra sare si boia;
Intr-o tava cu hartie de copt asaza un pat de cartofi rumeniti, peste care adauga pestele pane;
Pune ceapa calita si rosiile rondele, cu marar tocat deasupra;
Adauga un alt strat de cartofi, deasupra, urmat de smantana de gatit si cascavalul afumat;
Pune totul in cuptor pana se gratineaza.