A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de somon

Postat de: elucubratiiculinare in Somon

Se va pune o cratita cu 1 litru de apa la fiert. In momentul cand incepe sa fiarba, adaugam somonul taiat in bucati cat mai mici. Se lasa sa fiarba 5 minute la foc mic. Cartofii fierti se...Citeste continuarea

Salata cu fructe de mare si avocado

Postat de: elucubratiiculinare in Fructe de mare

Fructele de mare se pun la fiert in apa rece cu sare pentru 10 minute. Rosiile se taie feliute mici. Castravetele si ceapa se taie rondele fine. Avocado se taie in doua, se indeparteaza...Citeste continuarea

Piftie de porc

Postat de: elucubratiiculinare in Porc

Se spala bine si se pregateste carnea pentru pus la fiert. Intr-o oala mare se pune carnea, piciorul si urechea la fiert. Se pune apa sa treaca cu vreo doua palme deasupra carnii. Cand se...Citeste continuarea

Pizza Calzone

Postat de: Bucataras in Pizza

1.      Intr-un bol incapator, pune peste faina 25 gr de sare, 10 de zahar si amesteca bine.   Dizolva drojdia bine in apa calduta si toarn-o in castronul cu...Citeste continuarea

Salata Poiana cu ciuperci

Postat de: eumimi in Salate

Mai intai curatam cartofii si morcovii si ii punem la fiert. Pieptul de pui il fierbem separat in alta cratita. Ciupercile le dam intr-un clocot ( le punem la fiert max. 15-20 de min)....Citeste continuarea

Paratha sau paine plata foietajata...

Postat de: merisor67 in Piine

Topim untul într-un vas, la foc mic și îndepărtăm spuma, de câte ori se formează. Eu am îndepărtat-o de două ori. Untul care rămâne se trece printr-o sită...Citeste continuarea

Desert briose cu lamaie si coacaze

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un vas adanc mixam oul, zaharul, iaurtul, uleiul, sarea, zeama si coaja de lamaie. Cernem faina intr-un vas si o amestecam cu praful de copt. Adaugam ingredientele lichide mixate si amestecam...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ciocolata si nuci

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron mixam untul la temperatura  camerei cu zaharul. Adaugam sarea, oul, romul, apoi cernem faina, praful de copt si cacaua. Adaugam bucatelele de nuci si ciocolata si amestecam...Citeste continuarea

Desert cornuri cu gem de caise

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem faina intr-un vas adanc. Intr-o cana punem drojdia cu o lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si 1-2 linguri faina. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia, ouale,...Citeste continuarea

Bors de fasole cu ciuperci si spanac

Postat de: katty in Mancaruri de post

In uleiul incins punem la calit morcovul curatat, spalat si taiat semirondele. Adaugam ceapa tocata fin. Amestecam ocazional pana incep sa se inmoaie, apoi  adaugam pasta de ardei si stingem...Citeste continuarea

Ciupercute la cuptor

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legume

   Se unge tava cu ulei.    Se asaza ciupercutele dupa ce au fost spalate si desprinse coditele in tava de copt.    Se taie in rondele mici carnatul si pe...Citeste continuarea

Noodle Soup

Postat de: katty in Supe

Punem deoparte 1 morcov si o tija de telina Apio. Spalam bine carnea de pui si o punem intr-o oala cu apa rece la fiert. Spumam bine, apoi adaugam cepele taiate in jumatati, morcovii in...Citeste continuarea

Tocanita de porc cu cartofi si...

Postat de: katty in Porc

In uleiul incins punem la calit ceapa tocata fin. Cand devine translucida, adaugam carnea taiata cubulete potrivite. Amestecam ocazional pana carnea se albeste pe toate partile, apoi acoperim cu...Citeste continuarea

Chifle super pufoase

Postat de: diaconta in Piine

In apa calduta am pus drojdia, zaharul, laptele praf, oul, sarea si faina. Am amestecat sa se omogenizeze ingredientele, apoi am pus coca pe planseta, am adaugat untul moale si am...Citeste continuarea

Desert prajitura Dragobete

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Pentru foile de pandişpan: se separă ouăle. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie, iar după ce s-a format spuma se adaugă şi 2 linguri de zahăr,...Citeste continuarea

Mamaliga cu telemea de oaie si...

Postat de: katty in Porc

Intr-o oala punem 1 l apa la fiert. Cand apa e aproape gata de a da in clocot, adaugam sarea si malaiul in ploaie. Fierbem o mamaliga mai moale. In uleiul incins punem la prajit carnatul taiat...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu telemea si mac

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Cernem faina intr-un castron. La mijloc punem osanza, margarina si sarea si framantam pana obtinem un aluat nisipos. Intr-o cana punem drojdia, zaharul si laptele si amestecam bine. Turnam...Citeste continuarea

Desert macarons cu lavanda

Postat de: andreea_andrei in Dulciuri

Albusurile si zaharul tos se bat usor cu telul pe baie de abur, pana cand zaharul este topit in totalitate, dupa care mixam crescand viteza progresiv si ramanem la viteza maxima pana avem o bezea...Citeste continuarea

Piept de pui cu mustar, la punga

Postat de: Marius_biker in Pui

Pieptul de pui se spala, se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru pui, apoi se unge cu mustar. Se pune intr-o punga pentru gatit si se da la cuptor. Dupa 45 de min, se scoate din...Citeste continuarea

Pulpa de miel gatit cu bere

Postat de: ctlina in Oaie

Curatati si spalati legumele. Intr-o oala cu capac sau in oala minune incalziti 3 linguri de ulei de măsline. Rumeniti pe toate partile picioarele de miel. Sarati si piperati carnea. Se...Citeste continuarea

Desert turta dulce la tava

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Punem zaharul la caramelizat pana devine auriu si lichid. Turnam cu mare grija apa plata peste zahar, apoi lasam la foc mic cratita pana obtinem un sirop...Citeste continuarea

Desert ochelari din foietaj cu nuca...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Aluatul foietaj la temperatura camerei se intinde pe masa de lucru, apoi se unge cu unt...Citeste continuarea

Desert biscuiti bicolori cu gust de...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Untul la temperatura camerei se amesteca cu praful de copt, zaharul pudra, oul si smantana. Adaugam apoi faina, framantam un aluat ferm care nu se lipeste de maini. Impartim aluatul obtinut...Citeste continuarea

Friptura de porc la tigaie si...

Postat de: UrsanMihaela in Porc

Se portioneaza carnea, se spala si se pune in tigaia incalzita (fara sa punem ulei). Se adauga apa, astfel incat sa acopere bine carnea. Focul va fi potrivit, nici incet, nici tare. Punem...Citeste continuarea

Supa rapida cu linte, naut si...

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Intr-o oala adanca rumeniti chiftelutele in uleiul incalzit. Presarati deasupra paprika si le colorati pe toate partile. Adaugati conserva, apa fiarta (am pus de 2 ori volumul conservei-...Citeste continuarea

Pilaf cu linte si ciuperci

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Ceapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati cubulete, ardeiul kapia curatat la fel. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de apa si le mai tocati. Usturoiul il curatati, il...Citeste continuarea

Desert chec de cacao cu inimioara...

Postat de: Oana in Prajituri

Se prepara primul chec, cel de zmeura: se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla. Albusurile se mixeaza cu un praf de...Citeste continuarea

Desert chec cu albusuri si biscuiti...

Postat de: ianculubita in Prajituri

Albusurile trebuie batute spuma tare cu un praf de sare si zahar adaugat cate putin, apoi uleiul tot cate putin, iaurt, se mixeaza bine in continuare, iar la final se pune treptat faina cernuta cu...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carnati afumati

Postat de: eumimi in Porc

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam pana cand se fierb prea tare si incep sa se rupa. Verificam cu o furculita si, daca intra usor, le stingem...Citeste continuarea

Supa cu carne de rata si galuste de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Supe

Sira de rata se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in circa 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu menta

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-o craticioara se pune apa cu zaharul. Se amesteca si se pune pe foc mic sa fiarba pana se leaga ca un sirop. Se adauga untul si se amesteca pane se topeste acesta si se omogenizeaza...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu ciolan afumat

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Ciolanul se spală bine și se pune la fiert într-o oală cu multă apă, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul. Între timp, se curăță legumele, se spală și se...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu ciocolata,...

Postat de: rocsi_1612 in Retete diabetici

Untura o mixati cu oul si indulcitorul. Ciocolata o topiti pe baie de aburi, o lasati sa se racoreasca. O incorporati in compozitia cu untura. Adaugati o parte din faina, praful de copt, sarea,...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de branza si cartofi

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii, se spala, se taie felii si se pun la fiert intr-un vas cu apa cat sa ii acopere, putina sare si o lingura de ulei. Daca branza este foarte sarata, atunci nu se mai pune sare...Citeste continuarea

Salata cu seminte de pin

Postat de: cristina1985 in Salate

Semintele de pin se pun intr-un vas pe aragaz si se prajesc la foc mic, amestecand tot timpul. Dureaza cateva minute. Frunzele de salata (2-4 bucati) se spala si se rup. Se pune branza taiata...Citeste continuarea

Conopida cu broccoli si rosii cherry

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Desfaci conopida și broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi le scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu...Citeste continuarea

Tochitura cu rinichi si ceapa...

Postat de: eumimi in Porc

Rinichiul folosit a fost fiert dinainte.  Am taiat ceapa julienne si am calit-o in ulei incins. Adaugam rinichii taiati feliute si lasam la calit inca 5-6 minute. Adaugam o cana de apa,...Citeste continuarea

Aperitiv deliciu de dimineata

Postat de: Adrian2016 in Aperitive / Garnituri

       Cartofii taiati subtiri i-am prajit intr-o tigaie. Intr-un vas de yena am pus cartofii scursi de ulei, deasupra am pus branza rasa, felii de ceapa si am spart cele...Citeste continuarea

Salata de ciuperci cu piept de pui...

Postat de: merisor67 in Salate

Punem pieptul de pui la fiert, în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma ce se formează pe parcursul fierberii. După fierbere, se scurge pieptul de pui și se lasă să se...Citeste continuarea

Desert budinca de mere cu branza de...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Merele se spală, se șterg de apă și se curăță de coji. Se taie merele în 4, se elimină cotoarele și se taie apoi câte două felii din fiecare sfert de măr. În total vor...Citeste continuarea

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se incalzeste usor cca 100 ml lapte in care se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa la dospit.  Se cerne faina intr-un bol. Se pune uleiul,...Citeste continuarea

Desert prajitura desteapta

Postat de: UrsanMihaela in Prajituri

     Untul se topeste pe foc domol si se lasa la racit pentru ca se va folosi rece.     Cuptorul se incalzeste la 180 de grade C.    ...Citeste continuarea

Piftie de curcan

Postat de: RODIMUR in Curcan

Carnea, porționată deja, se spală foarte bine și se lasă apoi încă o oră în apă rece. Între timp se curăță legumele, se spală și se lasă întregi. După...Citeste continuarea

Desert briose cu cacao si migdale

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat, cacaua cernuta, sarea si praful de copt. Se adauga ouale, laptele si uleiul si se mixeaza toate la un loc pana devine aluatul lucios. Se...Citeste continuarea

Chifle umplute cu masline si parmezan

Postat de: mirela0911 in Piine

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga zaharul si drojdia uscata. Se amesteca si selasa 10 minute sa se odihneasca. Laptele se incalzeste usor apoi se toarna peste faina, se mai adauga sarea,...Citeste continuarea

Chiftele din carne de pui

Postat de: Pungasa_Rogue in Pui

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste. Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Ceapa, usturoiul si painea...Citeste continuarea

Ciorba din sira de porc cu zeama de...

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai intai punem oasele de porc la fiert pentru 30 de minute. Spumam de cate ori este nevoie. Adaugam ceapa tocata marunt, impreuna cu telina tocata cuburi si morcovul tocat rondele....Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza de vaci...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui ciocolata și untul, tăiate în bucățele potrivite, într-o crăticioară, pe foc foarte mic. Amesteci până când ciocolata și untul sunt complet topite. Stingi focul...Citeste continuarea

Desert negresa cu zahar caramelizat...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Preparăm blatul pentru negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci. Separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm spumă. Preparăm...Citeste continuarea

Snitele din piept de pui in crusta...

Postat de: AdrianUdrea in Pui

Pieptul de pui se feliaza subtire si se presara cu sare si piper pe ambele parti ale feliilor. Se lasa asa la odihnit, 10-15 minute. Ouale se amesteca bine cu mustarul si sare si piper dupa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]