Desert tarta cu mere

de Constelatialeu in Prajituri, 17 Mar 2018 | 2781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 80 g unt topit ( grasime 80%)
  • 340 g faina
  • Umplutura
  • 8 mere- cca 800 g
  • 4-5 linguri zahar
  • 100 nuca macinata
  • 1 lingurita de scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere:

Umplutura : Am spalat merele si apoi le-am dat pe razatoarea mare cu coaja cu tot, am stors bine merele si le-am pus la calit cu zaharul; cand au fost gata, am adaugat scortisoara si nuca macinata.

Aluat : Mai intai topim untul si-l lasam sa se racoreasca putin. Intr-un castron cernem faina o amestecam cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si praful de copt, facem o adancitura in mijloc, punem ouale si apoi adaugam untul topit, incepem sa amestecam. Framantam bine, apoi impartim aluatul in doua parti ( eu l-am cantarit , 665 g, 365 g pentru baza si 300 g pentru partea de deasupra). Am folosit o forma de ceramica cu diametru de 28 cm, am tapetat-o cu hartie de copt, am intins o foaie din aluatul mai mare (365 g), asezam foaia in forma ridicam si pe peretii formei si intepam cu furculita. Adaugam umplutura o uniformizam si deasupra intindem a doua foaie. Eu m-am jucat putin cu a doua foaie si am decupat niste floricele... Am dat tarta la cuptor pentru cca 30-40 min, pana incepe sa se rumeneasca. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo