Umplutura : Am spalat merele si apoi le-am dat pe razatoarea mare cu coaja cu tot, am stors bine merele si le-am pus la calit cu zaharul; cand au fost gata, am adaugat scortisoara si nuca macinata.
Aluat : Mai intai topim untul si-l lasam sa se racoreasca putin. Intr-un castron cernem faina o amestecam cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si praful de copt, facem o adancitura in mijloc, punem ouale si apoi adaugam untul topit, incepem sa amestecam. Framantam bine, apoi impartim aluatul in doua parti ( eu l-am cantarit , 665 g, 365 g pentru baza si 300 g pentru partea de deasupra). Am folosit o forma de ceramica cu diametru de 28 cm, am tapetat-o cu hartie de copt, am intins o foaie din aluatul mai mare (365 g), asezam foaia in forma ridicam si pe peretii formei si intepam cu furculita. Adaugam umplutura o uniformizam si deasupra intindem a doua foaie. Eu m-am jucat putin cu a doua foaie si am decupat niste floricele... Am dat tarta la cuptor pentru cca 30-40 min, pana incepe sa se rumeneasca. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.