Recomand aluatul. Foarte bun.
Aluat:
Umplutura:
Punem spanacul intr-o strecuratoare la scurs.
Pentru aluat cernem faina intr-un vas. Amestecam drojdia uscata cu apa calduta si putin zahar. Facem o adancitura in faina si punem amestecul de dojdie, chefirul, oul, uleiul si sarea. Framantam putin aluatul, apoi lasam sa creasca 20 de minute.
Intre timp ne ocupam de umplutura.Punem spanacul intr-o tigaie pe foc pana se evapora toata apa.Dupa ce se racoreste adaugam oul , cascavalul ras, sarea, piperul si boiaua dulce.
Intindem aluatul mai subtire si taiem forme rotunde. Punem cate o lingurita de umplutura pe fiecare disc, apoi indoim discul si cu ajutorul unei furculite lipim marginile. Ungem fiecare placintica cu galbenus amestecat cu putin lapte.
Asezam placintelele in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins pentru 30-35 de minute.