Broccoli in stil Italian

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 19 Mar 2018 | 3951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ~ 500 g broccoli proaspăt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 5 căței de usturoi - nu foarte mari
  • 150 ml apă
  • 3-4 roșii foarte coapte (din conservă)
  • 1 lingură oțet de vin roșu
  • 1/2 linguriță boia de ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Broccoli in stil Italian:

Broccoli se desface buchețele și se spală în mai multe ape. Cozile se curăță și se taie felii subțiri de 5 mm.

Roșiile și usturoiul se toacă mărunt.  

Călim cozile de broccoli în ulei de măsline 2-3 minute. Adăugăm usturoiul, apa și buchețelele de broccoli. Se acoperă cu capac și se înăbușă timp de 5 minute. Se scoate broccoli cu o spumieră pe un platou. Peste zeama rămasă, adăugăm roșiile tocate, boiaua și oțetul. Se amestecă bine și se lasă la foc mic până sosul scade la jumătate. Se condimentează cu sare și piper. Turnăm sosul peste broccoli. Se servește imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Broccoli in stil Italian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de linte