Desert tort cu ciocolata si migdale, mascarpone si banane

de mirela0911 in Torturi, 17 Mar 2018 | 3559 vizualizari

 

Cu acest tort particip la concursul din campania "Bucuria de a imparti ceva bun" lansata de Dr.Oetker. Va impartasesc si voua reteta acestui tort! 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • un praf de sare
  • 1 lg apa rece
  • 2 lg ulei
  • 150 g faina alba
  • 3 lg cacao Dr. Oetker

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 2 lg zahar
  • 1 lgt esenta migdala marocana

Crema de ciocolata:

  • 1 plic crema de ciocolata pt prajituri Dr.Oetker
  • 3 lg zahar pudra cu aroma de vanilie Dr.Oetker
  • 250 ml lapte rece
  • 2 lg migdale feliate
  • 1 lgt esenta migdala marocana Dr.Oetker

Crema de mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie Dr.Oetker
  • 50 ml frisca lichida
  • 1-2 banane

Mai avem nevoie de:

  • 100 ml smantana pt frisca
  • 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie Dr.Oetker
  • flori napolitana decor Dr.Oetker
  • confetii Dr.Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata si migdale, mascarpone si banane:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul mixand bine dupa fiecare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma amestecand cu un tel. Se amesteca faina cu cacaoa apoi se incorporeaza in spuma cu miscari usoare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 23 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentu cca. 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit, apoi se taie in trei parti. 

Crema de ciocolata: Intr-un bol se pune laptele rece, se toarna continutul plicului si zaharul. Se mixeaza pana se obtine o crema consistenta. Se adauga esenta de migdale si se amesteca. O parte din crema se pastreaza pentru a decora exteriorul iar in restul cremei se adauga migdalele feliate.

Crema de mascarpone: Se mixeaza mascarponele cu zaharul pudra si frisca pana se obtine o crema omogena si pufoasa. Bananele se curata si se taie felii.

Siropul: se pune apa cu zaharul pe foc mic si se lasa pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga esenta de migdale. Se lasa la racit.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat insiropat. Se unge cu crema de ciocolata si migdale apoi se pune al doilea blat insiropat. Se unge cu crema de mascarpone iar deasupra se asaza bananele feliate. Se pune si al treilea blat insiropat apoi se unge in exterior cu crema de ciocolata pastrata. 

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana se obtine o textura cremoasa si pufoasa. Intr-un posh se pune intr-o parte frisca, in cealalta parte crema de ciocolata pentru a obtine moatze in doua culori. Se orneaza tortul cu moatze si se pun si flori de napolitana iar la sfarsit se imprastie confetti.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si migdale, mascarpone si banane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Caramel