Tocmai am incercat o noua varianta a acestor fursecuri minunate, varianta cu nuci si vanilie. Este la fel de buna ca si varianta cu cardamom si cacao.
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugam, pe rand cate un ou. Cernem faina impreuna cu praful de copt. Amestecam bine compozitia, formam o bila, pe care o punem intr-o folie de plastic si o dam la frigider pentru 30 de minute.
Rupem bucati de aluat relativ egale, pe care le modelam in maini sub forma de bila.
Intr-o farfurie amestecam zaharul tos cu scortisoara. Tavalim bilele prin acest amestec si le asezam intr-o tava pe hartie de copt. Avem nevoie de 2 tavi mari, de aragaz.
Dam tava la cuptor la 180 de grade C, pentru 15-20 de minute, pana incep sa se rumeneasca usor. Scoatem tava si lasam fursecurile la racit. Sunt delicioase langa o cafea, ceai sau lapte. Se pot pastra pana la 5 zile in recipiente etanse.