Desert prajitura inteligenta

de Bya Ralu in Prajituri, 18 Mar 2018 | 4364 vizualizari

 

E prima oara cand fac! am facut-o dupa reteta Mirelei! e foarte buna si usoara
https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-inteligenta-70568.html

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru de lapte
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 250 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura inteligenta:

Galbenusurile se separa de albusuri, se pun intr-un castron mai mare si se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema.

Untul se topeste si se lasa la racit.

Peste crema de galbenusuri punem putin cate putin unt topit si racit si mixam, la fel procedam si cu faina, iar la sfarsit cu laptele.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devin ca o bezea. Se pun peste compozitia rezultata din galbenuri si se amesteca cu o spatula cu miscari usoare.

Intr-o tava mai mare punem hartie de copt, turnam compozitia si o dam la cuptor pentru 70 minute.

Se lasa sa se raceasca in cuptor, dupa care se da 1 ora la frigider!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf marmorat cu mascarpone