Pączki sunt gogosi rotunde traditionale poloneze.
Pot fi umplute cu dulceata de capsuni sau de trandifiri sau pot fi servite simple pudrate generos cu zahar.
La fel de bune ca si gogosile noastre :)
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/gogosi-poloneze-paczki.html
Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar.
Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati.
Adaugati oul si untul topit si incorporati treptat laptele cu drojdia.
Framantati 10 minute pana obtineti un aluat elastic.
Adaugati un pic de faina daca trebuie.
Acoperiti aluatul si lasati la cald sa-si dubleze volumul timp de 2h 30.
Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.
Intindeti aluatul cu un rulou, taiati cercuri de 8-10 cm.
Lasati-le sa creasca din nou timp de 1 ora.
Incingeti uleiul si puneti la prajit gogosile pe fiecare parte.
Le scoateti pe hartie absorbanta si le dati prin zahar pudra.
Serviti imediat ! Alte retete de gogosi aici.