Desert gogosi poloneze- Paczki

de Catalina L in Prajituri, 18 Mar 2018 | 5102 vizualizari

 

Pączki sunt gogosi rotunde traditionale poloneze.
Pot fi umplute cu dulceata de capsuni sau de trandifiri sau pot fi servite simple pudrate generos cu zahar. 
La fel de bune ca si gogosile noastre :)
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/gogosi-poloneze-paczki.html

 

INGREDIENTE

  • 350-375g de faina
  • 1 varf de sare
  • 80 g de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 20 g de unt topit
  • 12 cl de lapte caldut
  • 15 g de drojdie proaspata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi poloneze- Paczki:

Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar.

Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati.

Adaugati oul si untul topit si incorporati treptat laptele cu drojdia.

Framantati 10 minute pana obtineti un aluat elastic.

Adaugati un pic de faina daca trebuie.

Acoperiti aluatul si lasati la cald sa-si dubleze volumul timp de 2h 30.

Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.

Intindeti aluatul cu un rulou, taiati cercuri de 8-10 cm.

Lasati-le sa creasca din nou timp de 1 ora.

Incingeti uleiul si puneti la prajit gogosile pe fiecare parte.

Le scoateti pe hartie absorbanta si le dati prin zahar pudra.

Serviti imediat ! Alte retete de gogosi aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi poloneze- Paczki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie