Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert prajitura cu foi cu nuca si...
Postat de: sufletista in PrajituriFoile: Amestecam 500 g faina cu zaharul, nuca macinata. Intr-un bol amestecam untul cu untura, laptele, coaja de lime, adaugam esenta de vanilie, praful de copt, bicarbonatul stins...Citeste continuarea
Desert tort diplomat cu compot de...
Postat de: eumimi in TorturiPunem mai intai gelatina la hidratat 10 minunte in 100 ml apa, apoi o dizolvam pe baie de aburi. Batem frisca impreuna cu iaurtul si adaugam si gelatina topita. Incorporam bine. Tapetam o...Citeste continuarea
Aperitiv tartine cu salata de oua
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriTaie ouale fierte pe jumatate si amesteca galbenusurile cu untul moale pana obtii o pasta. Adauga apoi telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri fine, albusurile de ou taiate cubulete, ceapa...Citeste continuarea
Desert cozonac cu fistic si ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriUmplutura -cernem faina intr-un bol mai mare adaugam zaharul, sarea, amestecam facem o adancitura in mijloc, intr-un bol dizolvam drojdia cu putin lapte, 2 linguri faina si o lingurita zahar,...Citeste continuarea
Friptura de miel cu cartofi si ghimbir
Postat de: mimmi in Mancaruri cu carnePunem piciorul de miel intr-o tava/cratita cu apa (aproximativ 250 ml apa), foi dafin, piper boabe, sare, usturoiul curatat si boia. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mic,...Citeste continuarea
Taitei cu omleta, varza si carne de...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcCarnea de porc se unge cu sosul Char Sui si se lasa la marinat minim 15 minute, apoi se gateste pe un gratar fierbinte, 3-4 minute pe parte. Se transfera pe un tocator si se taie fasii. ...Citeste continuarea
Varza de Bruxelles la cuptor cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Varza de Bruxelles se taie in jumatati si se amesteca cu ulei de masline, parmezanul, sare, piper si Panko. Se transfera pe o tava...Citeste continuarea
Orez cu sparanghel si ficatei de...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiCubul concentrat se dizolva in 2 cani de apa fierbinte. Ceapa se soteaza in putin ulei de masline, pana devine sticloasa. Se adauga orezul si se prajeste 1-2 minute. Se adauga apa in care a...Citeste continuarea
Pizza cu humus
Postat de: ianculubita in PizzaPentru humus se pun in blender toate ingredientele, nautul scurs si clatit, avocado scoasa pulpa, usturoiul curatat, ulei, sare si zeama de lamaie dupa gust, pasta de susan, apoi se proceseaza...Citeste continuarea
Sparanghel la gratar cu oua...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSparanghelul se gateste pe un gratar fierbinte cateva minute pe parte. La final se adauga sare si ulei de masline. Intre timp, se toaca chorizo si branza si se bat ouale ca pentru omleta...Citeste continuarea
Cartofi dulci si varza de Bruxelles...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Cartofii se taie in 4-6 bucati si varza in jumatati. Se aseaza pe o tava (tapetata cu hartie de copt). Se adauga frunzele de rozmarin,...Citeste continuarea
Supa de naut cu paste si spanac
Postat de: ianculubita in SupeIn vasul cu ulei se caleste ceapa, se adauga apoi usturoiul zdrobit, maghiran, rozmarin, dupa 2min. se adauga spanacul (eu am folosit congelat), dupa 5 min. se adauga nautul scurs si clatit cu apa...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gem de caise,...
Postat de: katty in PrajituriPregatim blatul. Separam cele 3 oua. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Adaugam galbenusurile, uleiul, apoi cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Amestecam usor...Citeste continuarea
Sarmale de porc si curcan
Postat de: katty in Mancaruri cu carneTaiem carnea de porc si pulpa de curcan (dezosata si fara piele) in bucati mici si o trecem prin masina de carne. Tocam ceapa fin. Adaugam orezul curatat si spalat, sare, piper, paprika iute...Citeste continuarea
Pulpa de miel cu ierburi de Provence
Postat de: katty in OaieCu 48 de ore inainte de a gati carnea, spalam carnea si o curatam de pielite. O asezam intr-o tava, adaugam condimentele, vinul si o dam la frigider acoperita. Din cand in cand intoarcem carnea pe...Citeste continuarea
Drob de curcan cu legume
Postat de: katty in CurcanSpalam ficatul si pulpa de curcan si le taiem in bucati mai mici. Le oparim cateva minute in apa clocotita cu sare, le scoatem si le lasam la racit, apoi le treem prin masina de tocat carne...Citeste continuarea
Desert cozonac impletit cu mac si nuca
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un castron adanc. Oparim laptele. Luam 2-3 linguri de faina intr-un castron si turnam lapte fierbinte, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Amestecam pana obtinem...Citeste continuarea
Chiftelute de porc, cu cartofi si...
Postat de: RODIMUR in PorcCartofii se curăță de coji, se spală și se taie rondele de aproximativ 6 mm grosime, după care se pun (trei straturi) într-o tavă de Jena, unsă cu ulei. Ceapa roșie se curăță,...Citeste continuarea
Desert bomboane raw
Postat de: Zamfira in DulciuriPunem in blender curmalele și stafidele, mixăm 2-3 minute până când obținem o pastă lipicioasă. Această compoziție reprezintă baza pentru bomboane. Adăugăm apă plată...Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata Alexia
Postat de: Zamfira in TorturiVom pune la mixat albusurile, le batem spuma si adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana cand se face ca o bezea. Punem sarea peste galbenusuri, le mixem cu uleiul (punem...Citeste continuarea
Desert brownies cu Nutella
Postat de: caroline in PrajituriIn primul rand untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol, punem untul impreuna cu Nutella si amestecam bine. Intr-un alt bol punem zaharul si ouale si mixam cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Desert trigoane crocante din foi de...
Postat de: Ksenya in DulciuriPunem visinele la scurs intr-o sita. Daca aveti congelate, le scoateti mai din timp. Eu am avut visine la borcan,reteta o gasiti aici: I ntr-o oala, adaugam peste visinele...Citeste continuarea
Aperitiv chifle umplute
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriLuam o chifla si taiem partea de sus ( ca o palarioara ). Scoatem apoi miezul chiflei si ungem cu unt in interior si pe margini. Asezam doua felii de sunculita si mozzarella taiata fasii...Citeste continuarea
Aperitiv mini ardei umpluti cu branza
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam branza de vaci cu cascavalul si telemeaua date prin razatoare, untul moale la temperatura camerei. Adaugam smantana, ouale date prin razatoare, ceapa, mararul tocat...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu jambon si icre negre
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriBlat- intr-un bol faramitam feliile de paine, adaugam unt topit treptat amestecand continuu. Tapetam o tava de tarta cu folie alimentara, adaugam amestecul de paine si cu o lingura sau cu...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de lime si mure
Postat de: sufletista in TorturiBlat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa. Adaugam faina amestecata...Citeste continuarea
Pateu cu ficatei de pui -de casa
Postat de: mihaelar63 in FicatFicateii se curata de pielite si se tin timp de minim o ora in lapte. Ficatul marinat in lapte va ramane pufos la pregatire si cu un gust mult mai delicat. Se curata ceapa si...Citeste continuarea
Drob de pui cu leurda
Postat de: mimmi in FicatPentru început punem la fiert ficatul curățat, in apa fără sare. Tăiem verdețurile mărunt si le punem intr-un bol. După ce s-a răcit ficatul, il tăiem cubulețe si il adăugăm...Citeste continuarea
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriTaie ouale pe jumatate si amesteca galbenusurile cu avocado, zeama de lamaie, sare si piper pana obtii o pasta. Adauga apoi smantana si omogenizeaza pana obtii un amestec cremos. Adauga...Citeste continuarea
Friptura de miel cu garnitura de orez
Postat de: eumimi in OaieTaiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei incins. Adaugam orezul si mai lasam 4-5 minute sa se patrunda putin, adaugam apa si sare dupa gust si lasam la fiert. Carnea de miel o punem...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de bezea cu nuca...
Postat de: mirela0911 in PrajituriFoile: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pudra in mai multe reprize si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma densa si tare.Bicarbonatul de amoniu se...Citeste continuarea
Drob de pui cu smantana
Postat de: amalia01 in FicatFicateii ii fierbi in multa apa rece, la foc mic, inlaturand din cand in cand spuma. Cand sunt aproape fierti, adaugi 1 lgt sare. Intre timp fierbi doua oua, speli verdeata si o toci...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat
Postat de: Xandrinne in DulciuriMai intai am incins cuptorul la 180° C si am pregatit o tava de copt rotunda (diametru 20 cm, a lui Teo, a mea a avut 24 cm). Am pus mixul de fructe intr-un bol impreuna cu esenta de...Citeste continuarea
Desert pasca cu ciocolata
Postat de: Xandrinne in DulciuriMai intai am separat cele 8 oua. Albusurile le-am batut bine cu un praf de sare, adaugand treptat si zaharul; am mixat pana a fost gata bezeaua. Am adaugat pe rand galbenusurile, mixand dupa...Citeste continuarea
Desert cozonaci Pascali
Postat de: ancutsa in DulciuriSe fărâma drojdia şi se dizolvă în puţin lapte cald. Se adaugă zahărul, ouăle, restul de lapte, apa, şi sarea, încorporând făina treptat. Se...Citeste continuarea
Paste cu pui si bacon crocant
Postat de: rocsi_1612 in PasteIncepeti cu pregatirea puiului : Intr-un bol amestecati toate condimentele cu uleiul si sosul de soia. Pieptul de pui il spalati si il stergeti cu niste servetele. Il puneti in amestecul...Citeste continuarea
Desert cozonac cu aluat oparit si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriDrojdia se pune intr-un bol impreuna cu o lingurita de zahar se amesteca cu 3 linguri lapte si se lasa la loc caldut la dospit. Se cerne faina intr-un lighean de framantat. Galbenusurile( eu...Citeste continuarea
Miel la tava cu sos de rosii in...
Postat de: Ksenya in OaieCarnea o trecem prin flacara, o spalam bine l asam la scurs. Separat intr-un bol amestecam toate ingredientele, rosiile le pasam, cateii de usturoi ii zdrobim, ceapa verde o...Citeste continuarea
Gnocchi cu sparanghel si pesto
Postat de: cristiefect in PasteIntr-o tigaie mare punem o lingura de ulei la incins si punem gnocchi la prajit cate 4-5 minute pe o parte, apoi ii intoarcem si ii mai lasam 4-5 minute. Condimentam cu sare si piper. Punem...Citeste continuarea
Budinca de cartofi si branza de burduf
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCartofii se spală bine și se fierb întregi, după care se lasă să se răcească și se curăță de coji. Se unge o tavă de ceramică (sau Jena) cu unt. Cartofii fierți se taie...Citeste continuarea
Socata, din flori uscate
Postat de: vasimur in BauturiPune m 1 l de ap ă î ntr- o oală , impreuna cu zaharul la foc mic ș i l ăsăm p ână c â nd zaharul se dizolv ă (nu trebuie s ă fiarb ă ). Oprim focul și...Citeste continuarea
Farfalle cu mazare in crema alba
Postat de: caroline in FarfalleIncepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi adaugam pastele. Le lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe cutie, amestecand din cand in cand....Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: vasimur in CiorbeCum p regăti m ciorbă de burtă : Este de preferat burtă de vițel gata curățată, dar nu prefiartă, deoarece nu mai beneficiați de savoarea și gustul adevărat al...Citeste continuarea
Salata de oua fierte cu ceapa si marar
Postat de: eumimi in SalateOuale fierte le taiem cuburi si le punem intr-un bol. Adaugam ceapa si mararul tocate marunt si ridichile taiate felii. Adaugam si iaurtul, mustar si sare si amestecam bine. Citeste continuarea
Desert baigli cu nuca
Postat de: dantes in DulciuriPentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute. Intre timp,...Citeste continuarea
Drob de ied
Postat de: dantes in OaieSe spala organele si carnea si se pun la fiert in apa cu sare. Separat se fierb doua oua. Se taie usturoiul marunt. Cand sunt aproape fierte carnea si organele, se scot din apa se lasa la...Citeste continuarea
Budinca de broccoli cu piept de pui
Postat de: eumimi in Mancare copiiDam intr-un clocot broccoli, iar separat fierbem pieptul de pui. Taiem cubulete pieptul de pui fiert, iar broccoli il desfacem in manunchiuri mai mici. Intr-un vas de yenna punem...Citeste continuarea
Desert gogosi glazurate
Postat de: AlexTeacher in PrajituriAluat : Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald 5-10 minute pana incepe sa se umfle. Amesteca apoi ingredientele uscate. Cerne...Citeste continuarea
Desert tort de mere
Postat de: AlexTeacher in Torturi1. Pentru sosul de caramel topeste untul, zaharul brun si smantana de gatit intr-o tigaie, pana ce amestecul devine auriu. Ar trebui sa dureze cam 5 minute, dar pana la urma depinde de aragazul...Citeste continuarea
Desert prajitura Tosca
Postat de: mitinita in PrajituriBlatul Se mixeaza albusurile, cand s-au intarit, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga faina cernuta, praful de copt, macul si nuca de...Citeste continuarea