Iata o reteta traditionala din Mauritius si din insula Reunion- le rougail.
Termenul rougail este de origine indiana, mai precis din limba tamoule care este vorbita pe ambele insule. Rougail poate fi de asemenea o garnitura/salata pimentata de rosii - vezi aicea reteta.
Cel mai cunoscut rougail este cel cu carnati afumati dar se poate face si cu peste, cu creveti, cu pui afumat etc.
Reteta de baza este compusa din rosii, ghimbir, ceapa, curcuma, piment la care se adauga carne, peste, fructe de mare etc.
Cum nu este inca sezonul rosiilor de calitate, am folosit sosul meu de rosii de casa parfumat cu piper de Sichuan - reteta aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/03/mancarica-de-carnati-cu-rosii-rougail.html
Taiati carnatii in felii subtiri si puneti-i la prajit intr-o tigaie fara grasime.
Rumeniti-i bine, scoateti-i din tigaie si dati deoparte.
Curatati si tocati marunt ceapa. Taiati marunt ghimbirul.
In aceeasi tigaie, in grasimea ramasa de la carnati sau intr-un pic de ulei puneti la prajit ceapa, ghimbirul cu pudra de curcuma si cu paprika afumata.
Adaugati apoi sosul de rosii de casa (sau rosiile proaspete taiate marunt sau conserva de rosii).
Puneti concentratul de rosii si 15 cl de apa.
Lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 10 minute.
Verificati de sare si piper si presarati patrunjel proaspat tocat.
Pregati un orez natur ca garnitura.
O mancare simpla de facut, dar cat de delicioasa.
Pofta Buna!
1
Se poate de asemenea servi cu linte rosie: puneti la fiert lintea in apa cu un kub de pui timp de 8 - 10 minute.