Este desertul copilariei, un desert usor de facut, care se poate umple cu orice fel de gem, chiar si cu ciocolata nutela.
Se face un pandispan. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos tot odata si o lingura de zeama de lamaie. Se bate in continuare pana se intareste bine albusul, se pun galbenusurile toate deodata si se amesteca putin sa se incorporeze in albusuri. Se adauga faina si se amesteca usor cu telul prin rasturnare, de jos in sus ca la tort de vreo 9-10 ori. Se pune in tava dinainte tapetata cu unt sau margarina si faina. Se intinde uniform si se da la cuptorul incalzit la 175 de grade C, insa focul se reduce imediat la potrivit. Se coace 20 de minute. Se ruleaza calda in prosop. Dupa racire se deruleaza si se unge cu gem.
1
Ouale este bine sa le scoatem inainte pentru a fi la temperatura camerei deoarece altfel riscam sa nu se bata asa cum trebuie.
2
Cand alegem albusul de galbenus sa avem grija sa nu scapam galbenus deoarece riscam sa nu se bata albusul pana intoarcem castronul.
3
Un mic secret este a se pune in albus putina sare .
4
Cand amestecam ouale si faina sa amestecam cu miscari usoare si largi, de jos in sus pentru a nu iesi aerul incorporat in albusuri din timpul baterii lor, el continand ameliorator de crestere, iar in pandispan nu se pune.