Trandafiri dospiti, cu branza framantata, unt si mac

de Valclaudia in Piine, 20 Mai 2018 | 4081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • 1 lingurita zahar tos
  • 200 gr. branza framantata
  • 400 ml apa calduta
  • 800 gr. faina alba
  • 100 gr. unt gras topit
  • 50 gr. seminte de mac
  • 100 gr. branza rasa (Delicii calde,Hochland)
  • un ou de casa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri dospiti, cu branza framantata, unt si mac:

Zdrobim drojdia proaspata intre degete intr-un castron mare.

Adaugam drojdia uscata, sarea si zaharul.

Punem branza framantata, apoi apa calduta. Amestecam.

Incorporam toata faina, apoi framantam cca. 20 minute aluatul pentru a incorpora uniform branza.

Acoperim castronul cu un prosop curat de bucatarie si lasam la dospit aluatul pana isi tripleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt.

Intindem aluatul pe masa de lucru infainata in foaie de grosimea unui deget.

Untul il trecem cateva secunde la microunde, sa se inmoaie.

Ungem foaia de aluat cu unt, presaram mac si branza rasa.

Rulam aluatul strans, apoi taiem rondele de cca 1,5 cm.

Asezam rulourile in tava, ungem marginile cu ou batut, mai lasam la dospit in tava cca. 10 minute.

Dam rulourile la copt pentru 30 -35 minute pana cand racestea capata aspect auriu si seamana cu niste minunati trandafiri galbeni :X

Scoatem rulourile din cuptor, apoi din tava pe un gratar, lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri dospiti, cu branza framantata, unt si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chifle