Pui întreg pe suport pentru cuptor, cu cartofi, morcovi, frunze de usturoi verde, ciuperci, vin alb şi mirodenii.
Se pârleşte puiul, se spală, se introduce pe sub piele untul şi se masează. Se pune pe suportul special pentru cuptor. Se unge pielea cu ulei, vinul şi apoi se freacă cu mirodenii.
Se mai adaugă în tavă cartofii noi în coajă, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe, morcovii şi ciupercile spălate şi tăiate, apoi frunzele de usturoi verde, roşioare cherry şi câteva măsline kalamata. Se presară şi pe ele mirodenii.
Se adaugă ulei şi apă în tavă, apoi se dau la cuptorul preîncălzit, aprox 1 oră şi jumătate la foc mediu.
Timp de pregătire: 20min
Timp de coacere: 1h 30min
Porţii: 6
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/pui-intreg-cu-legume-la-cuptor.html