Capsunile au fost dintotdeauna fructele mele preferate. Cam de pe vremea cand umblam desculta si fugeam in gradina bunicii sa la culeg in canita si le mancam pe nerasuflate.
Acum le culeg din gradina mea si ce scapa nesavurate direct, le folosesc si in prajituri.
Capsunile le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai la congelator.
Pornesti cuptorul.
Separi galbenusurile si presari pe ele un praf de sare ( pentru ca blatul sa aiba o culoare galbena intensa).
Bati albusurile spuma impreuna cu zaharul.
Adaugi galbenusurile pe rand si bati pana cand devin spumoase.
Adaugi faina in ploaie si amesteci usor cu o lingura de lemn.
Stingi praful de copt si il adaugi in compozitie.
Torni aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu putin unt.
Scoti capsunile din congelator si le distribui uniform pe aluat. Fiind inghetate nu ti se vor scufunda complet in aluat.
Dai la cuptor pentru 40 de minute. Durata depinde de tipul cuptorului. Aici tu decizi cat si cum, dar cel mai bine verifici cu scobitoarea.
Lasi blatul sa se raceasca.
Crema:
Bati branza mascarpone impreuna cu zaharul si apoi adaugi iaurtul.
Cand obtii o crema spumoasa ( dupa cca. 3 min la viteza mare), adaugi fulgii de ciocolta.
Intinzi crema peste blat.
Prepari glazura de ciocolata si cea de capsuni ( conform indicatiilor de pe ambalaj) si le torni peste crema, alternativ.
Dai prajitura la rece si o servesti taiata cubulete.
Pofta buna!