Prajitura din foietaj cu branza dulce si jeleu de capsuni

de Ancutsa in Prajituri, 18 Mai 2018 | 2923 vizualizari

 

Prăjitură cu aluat foietaj, cremă cu brânză dulce, ciocolată albă şi amăruie şi decorată cu jeleu de căpşuni

 

INGREDIENTE

  • 200 g aluat foietaj
  • Pentru cremă:
  • 215 g brânză dulce
  • 170 g frişcă lichidă
  • 40 g ciocolată albă
  • 40 g ciocolată amăruie
  • 4 g (jumătate de plic) zahăr vanilat Bourbon
  • Pentru jeleu:
  • 200 g căpşuni
  • 45 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 1 plic gelatină
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din foietaj cu branza dulce si jeleu de capsuni:

 

Se aduce aluatul de foietaj la temperatura camerei. Se taie în dreptunghiuri şi se coc la foc mediu până se rumenesc. Se lasă la răcit.

 Pentru jeleu: se pune gelatina la hidratat în 100 ml apă rece, maxim 10 minute.

Între timp, se pun pe foc mic, într-o crăticioară, căpşunile spălate şi tăiate cu zahărul şi 50 ml apă. Se fierb până se încheagă uşor şi mai scade un pic. Eu l-am preferat cu tot cu pulpă, însă dacă doriţi, îl puteţi strecura. Se lasă la răcit un pic şi se opresc câteva pentru decor, iar restul se pasează la blender.

 Se adaugă gelatina peste amestecul de căpşuni, se omogenizează şi se toarnă într-o tavă de chec pregătită cu folie alimentară

 Pentru cremă: se încălzeşte frişca lichidă (având grijă să nu fiarbă, ci atât cât să frigă la deget), se adaugă ciocolata albă ruptă bucăţele, se amestecă până se dizolvă şi se dă la frigider până se răceşte bine. Se bate apoi cu mixerul până devine pufoasă, consistentă, dar nu tare. Din aceasta, se dă deoparte o treime pentru decor.

Se amestecă brânza dulce cu cele două treimi din crema ganache albă pregătită anterior, cu ciocolata amăruie topită şi zahărul vanilat Bourbon.

 Pentru asamblare şi decor: se taie fiecare foietaj, în câte două foi, se adaugă crema cu un pos de ornat, se pune capacul, se unge cu crema ganache albă păstrată deoparte, se adaugă jeleul tăiat tot dreptunghiuri, se decorează cu căpşuni şi ganachul alb rămas.

 

Timp de pregătire: 1h

Timp de coacere: 20min

Porţii: 5

 Poftă Bună!

 Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/foietaj-cu-branza-dulce-si-jeleu-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din foietaj cu branza dulce si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de frisca si mascarpone