A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciorba de miel cu tarhon

Postat de: katty in Ciorbe

Carnea taiata in bucati potrivite o punem intr-o oala, acoperita cu apa rece. Fierbem 15 minute, spumand de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Adaugam ceapa tocata fin si...Citeste continuarea

Babi Ketjap (Tocana indoneziana de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se taie carnea in cuburi, ceapa verde in rondele, ghimbirul se rade si usturoiul se piseaza. Se soteaza carnea impreuna cu ceapa, ghimbirul si usturoiul la foc mare cateva minute. Se transfera...Citeste continuarea

Aperitiv scones cu branza si chives

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Făina cernută se amestecă cu praful de copt, sare şi untul tăiat bucăţi.  Separat se amestecă oul cu smântâna şi se adaugă peste mixul de ingrediente uscate. Se...Citeste continuarea

Cod a la Parmegiana

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se toaca ceapa si usturoiul, rosiile se taie cuburi, iar cele uscate la soare se toaca foarte fin. Mozzarella se taie felii sau se da pe...Citeste continuarea

Desert mini tarte cu lapte

Postat de: xana in Dulciuri

Punem laptele pe foc impreuna cu o bucata de coaja de portocala (doar partea portocalie). Intre timp mixam ouale cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie, apoi adaugam faina si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema lemon curd

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc, adaugati uleiul. Incorporati faina, nuca macinata, praful de copt si vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, le...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute pe pat de...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ouale se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si otet. Dupa 15-20 minute se scurg ouale de apa fierbinte si se pun in apa rece. In timpul in care fierb ouale preparati...Citeste continuarea

Aperitiv cu branzeturi si fructe

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Strugurii se spala si se desprind de pe ciorchine. Spalati capsunile. Spalati frunzele de menta. Feliati branza Brie si Gorgonzola. Scurgeti mozzarela de lichid....Citeste continuarea

Tortellini cu pui, ciuperci si...

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

Puiul se taie fasii sau cuburi dupa preferinta, se condimenteaza si se caleste in uleiul de la rosiile uscate pana devine auriu. Fierbeti tortellini in apa cu sare respectand...Citeste continuarea

Aperitiv oua cremoase cu legume de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul si ardeiul se taie in cuburi mici si se prajesc in ulei de masline, presarate cu sare si piper intr-o tigaie (din fonta), pana se inmoaie si devin aurii. Se scot pe prosoape de hartie....Citeste continuarea

Sikotakia riganata (Ficatei de pui...

Postat de: Satisfyyourcravings in Ficat

Ficateii se usuca pe prosoape de bucatarie si se dau prin faina.  Se incalzeste o tigaie (din fonta) cu putin ulei, la foc mediu si se prajesc 5-8 minute, pana devin aurii- bruni. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu lapte cald si...

Postat de: caroline in Prajituri

Ingredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei. Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade C. Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu...Citeste continuarea

Desert inghetata asortata cu banane...

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mixam spuma frisca lichida impreuna cu laptele condensat. Ca si frisca eu am folosit Creme patisserie de la Meggle. Impartim frisca in mod egal in 2 boluri. Pasam bananele cu o furculita....Citeste continuarea

Friptura de miel cu oregano si menta

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Pulpele de miel se spala bine si se portioneaza dupa preferinta. Eu am lasat pulpa din spate bucata mai mare. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati-le rondele. Frecati bine...Citeste continuarea

Cheesecake cu visine si ciocolata

Postat de: Moni_alex in Prajituri

Incepem cu pregatirea blatului, macinam biscuitii. Topim untul, apoi il amestecam cu biscuitii. Intr-o tava cu dimensiunile 20/25 cm punem hartie de copt, rasturnam biscuitii si ii presam usor cu...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu spanac si salatica

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Capul si si oasele de miel se curata bine si se spala. Puneti carnea sa dea un clocot (sa se opareasca) intr-o oala cu apa, otet si putina sare. Dupa ce s-a oparit apa se...Citeste continuarea

Costita de miel

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Costita de miel se spala si se curata foarte bine de posibile impuritati. Portionati costita in bucati potrivit de mari. Sarati, piperati si condimentati bucatile de carne....Citeste continuarea

Desert tort cu crema de coacaze si...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, apoi uleiul si apa si amestecam pana ce se...Citeste continuarea

Aperitiv oua scotiene

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece pentru 3 minute. Se amestecă energic cu carnea și codițele de ceapă verde tocate mărunt. Apoi se asezonează cu  sare...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de capsuni si...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat:  mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de cacao si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti cu...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Biscuiti ii punem intr-o punga si ii zdrobim cu sucitorul (mi se pare ce-a mai rapida varianta de a-i marunti, plus ca daca esti nervoasa te mai si calmezi:)) Biscuiti ii amestecam cu zaharul,...Citeste continuarea

Desert chec cu dulceata de dovlecei

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam apoi galbenusurile amestecate cu laptele si uleiul. Amestecam cu o...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Mai întâi pregătește crema de ciocolată. Pune la fiert laptele cu zahărul și cacaua pentru 5 minute. Lasa acest sirop la răcit. Mixeaza ouăle bine și adauga siropul, nuca...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi cu nuca si...

Postat de: sufletista in Prajituri

Foi:  mixam ouale cu zaharul pana ce se topeste, adaugam untura (la temperatura camerei), adaugam praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, nuca si treptat...Citeste continuarea

Desert muffins cu banane si nuci

Postat de: mimmi in Prajituri

Batem ouale spuma cu zaharul. Adaugam bananele pisate, scortisoara, uleiul si laptele si amestecam. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza totul....Citeste continuarea

Desert cozonac cu putina framantare...

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Pentru inceput sfaramam drojdia si o amestecam cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar pana se dizolva. Cernem faina si o punem intr-un vas mare. Facem o gropita in mijloc, punem drojdia...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu tarhon

Postat de: dantes in Ciorbe

Se spala bine carnea cu apa si otet si se pune la fiert in apa cu sare si ceapa taiata marunt. Cand carnea este pe trei sferturi fiarta se scoate se curata de pe oase se taie in bucati si se pune...Citeste continuarea

Friptura de miel insotita de...

Postat de: costi7hector in Oaie

Se pun pulpele de miel, spalate in prealabil, intr-o tava, se presara condimentele, se toarna berea si se lasa la marinat pentru circa 30 de minute. Se dau cartofii la cuptor. Intr-o tava tapetata...Citeste continuarea

Desert cozonac fara framantare cu...

Postat de: costi7hector in Dulciuri

Mai intai se pregateste maiaua: se pune drojdia in laptele caldut, se adauga 6 lingurite de zahar si zaharul vanilinat si amestecam bine cu un tel, pana se dizolva drojdia. Se lasa 5-10...Citeste continuarea

Saramura de peste

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Pestele se curata de solzi, se portioneaza, se condimenteaza cu sare si se pune pe gratar. Rosiile si ardeii grasi se pun si ei pe gratar. Intre timp se pregateste sosul. Intr-o oala se pun 1,5...Citeste continuarea

Prajitura Dobos

Postat de: Gheorghita_T in Prajituri

Foile: Intr-un bol se adauga oul, zaharul si sarea si cu ajutorul unui mixer se mixeaza foarte bine pana cand compozitia isi tripleaza volumul. Se adauga in compozitie untul topit si...Citeste continuarea

Pizza italiana adevarata

Postat de: Zamfira in Pizza

Punem drojdia făramițată într-un castron de lut, omogenizăm cu zahărul și jumătate din cantitatea de apă caldă. De fapt este maiaua. Lăsăm să fermenteze 15 minute. Amestecăm...Citeste continuarea

Desert tarta crumble cu mascarpone...

Postat de: Corina33 in Prajituri

Rețeta este pentru o formă de tort cu diametrul de 22 sau 24 cm, pe care o tapetez cu hartie de copt sau unt și făină. Pentru aluat amestecăm toate ingredientele uscate: făina,...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu nuci

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Am amestecat laptele praf cu cacaua si doua maini bune cu nuci usor prajite, rupte in bucati marisoare. Am topit untul si l-am lasat la racit. Am pus zaharul si apa intr-un vas cu fund...Citeste continuarea

Salata de paste cu ton

Postat de: caroline in Paste

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele.Lasam sa fiarba conform indicatiilor de peambalaj. Cand pastele au fiert, le scurgem bine de...Citeste continuarea

Aperitiv pasta de broccoli

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Punem broccoli la fiert in apa cu sare. Curatam si tocam ceapa verde. Preparam rapid o maioneza asa . Cand este fiert broccoli il punem la scurs si il lasam sa se racoreasca un pic,apoi il...Citeste continuarea

Aperitiv aspic de legume si oua de...

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Punem oasele de vitel la fiert in apa cu sare. In alta oala punem la fiert si broccoli, tot in apa cu sare. Punem si ouale la fiert. Intre timp curatam si feliem morcovii si radacina de...Citeste continuarea

Burger de linte cu ciuperci

Postat de: mimmi in Mancaruri de legume

Pentru inceput, punem lintea la fiert in apa cu sare, pentru 25 de minute, pana se inmoaie. Se scurge foarte bine (intr-o strecuratoare) si se lasa la racit. Intre timp, punem hribii in apa si...Citeste continuarea

Salata de icre

Postat de: mihaelar63 in Salate

Icrele se curata de pielite. Am dat icrele cate 15 secunde succesiv la cuptorul cu microunde pana au inceput sa-si schimbe culoarea. Imi plac icrele mai "pregatite '' nu...Citeste continuarea

Desert tort cu Oreo, capsuni si...

Postat de: Moni_alex in Torturi

Pentru blat macinam biscuitii Oreo fara sa indepartam crema, ii punem intr-un bol si amestecam cu untul topit. Dupa ce am amestecat bine, punem compozitia intr-o forma de tort cu diametru de...Citeste continuarea

Coaste de miel la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Oaie

Coastele de miel se curata, se spala bine si se lasa la scurs. Intr-o tava se pun uleiul si coastele si se ung bine cu ulei. Se presara vegeta, boia, piper pe ambele parti. Se pune un...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu praz,...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Tocati marunt prazul. Taiati radacinoasele cuburi. Sotati usor legumele in ulei pana prazul incepe sa se inmoaie. Sarati. Adaugati 3 l apa...Citeste continuarea

Aperitiv drob de miel traditional

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere. Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de...Citeste continuarea

Desert pasca traditionala

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Din aluat se intinde o foaie subtire si se pune intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt....Citeste continuarea

Desert baigli cu nuca

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul si zaharul vanilat se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele...Citeste continuarea

Desert tort cu lalele

Postat de: ancutsa in Torturi

Blat : se bat spumă cu mixerul albuşurile cu zeama de lămâie şi un praf de sare, iar când se formează spuma, se adaugă zahărul. Când spuma devine consistentă, se adaugă...Citeste continuarea

Musaca- Moussaka greceasca

Postat de: CenusaSasch in Vita

Incepem cu legumele . Unele retete spun sa fierbem cartofii, insa nu este nevoie. Taiem cartofii in rondele de grosime maxima 1 cm si intr-un bol amestecam cartofii cu ulei de masline, piper,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi cu nuca si...

Postat de: sufletista in Prajituri

Foile:  Amestecam 500 g faina cu zaharul, nuca macinata. Intr-un  bol amestecam untul cu untura, laptele, coaja de lime, adaugam esenta de vanilie, praful de copt, bicarbonatul stins...Citeste continuarea

Desert tort diplomat cu compot de...

Postat de: eumimi in Torturi

Punem mai intai gelatina la hidratat 10 minunte in 100 ml apa, apoi o dizolvam pe baie de aburi. Batem frisca impreuna cu iaurtul si adaugam si gelatina topita. Incorporam bine. Tapetam o...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]