Ca sa mai diversific pachetelul pentru scoala sau serviciu, am pregatit aceste pachetele cu ce am gasit prin frigider si care s-au dovedit a fi grozav de bune alaturi de un iaurt si nu numai!
Si ar merge de minune chiar luate la un picnic, asa cum este "picnicul bucatarasilor"!
Pt aluat:
Pt. umplutura:
Aluatul: se prepara mai intai maiaua. Se incalzesc usor cca 100 ml lapte, se adauga zaharul si 2 lg faina, apoi drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa pana se activeaza drojdia.
Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, oul si uleiul. Dupa ce s-a activat drojdia, se toarna peste faina si se pune restul de lapte sa se incalzeasca usor. Se toarna lapte putin cate putin, se amesteca ingredientele si cand se obtine un aluat bun de framantat se rastoarna pe masa de luru. Daca mai este nevoie se mai adauga lapte sau faina.
Se framanta un aluat moale dar nelipicios. Se lasa la dospit.
Umplutura: Se taie sunca in felii mai mici, la fel si cascavalul, cam de acceasi dimensiune ca si feliile de sunca. Ardeiul rosu se taie in cubulete mici.
Se ia jumatate din aluat si se intinde pe masa de lucru infainata. Se taie patratele potrivite. In mijlocul fiecarui patratel se pune o felie de sunca, una de cascaval, ardei rosu si maslinele feliate. Se lipesc colturile opuse intre ele la mijlocul pachetelului apoi se ung cu oul batut cu putina sare. La fel se procedeaza cu restul de aluat.
Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos.
Se pot servi atat calde cat si reci.
Pofta buna!
1
Daca doriti, puteti sa mai adaugati si altceva la umplutura!