Din ultima pungă de fasole verde din congelator am făcut o mâncare foarte gustoasă și sățioasă. Iată un motiv pentru care, mai mult ca în ceilalți ani, voi pune la conservat mai multe pungi de păstăi, care se pot prepara în diferite moduri. Și pentru că s-a păstrat foarte bine și am avut senzația, mâncând, că am folosit fasole verde proaspătă, vă recomand rețeta mea de conservare a ei, la congelator (https://www.bucataras.ro/retete/pastai-semifierte-pentru-iarna-83264.html).
Se scoate fasolea verde de la congelator, cu câtva timp înainte, ca să se decongeleze normal.
Se spală carnea, se scurge de apă, se îndepărtează șoriciul și eventualele oase, după care se porționează în felii de 3-4 cm lățime. Se pune carnea, astfel porționată, în cratiță, cu ulei suficient și la foc mic, până ce se albește.
Se curăță cepele, se spală, se taie și se călesc în aceeași cratiță în care este carnea.
Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie mărunt și se pune la călit, peste ceapă si carne. După ce s-a înmuiat ceapa, iar roșiile au lăsat lichid, se adaugă apă, cât să acopere bine toate ingredientele și se dă cratița la foc iute.
Se verifică, din când în când, dacă a fiert carnea și la nevoie, se completează cu apă fierbinte.
Se alege verdeața, se spală, se zvântă și se taie fin.
Când carnea este moale, se adaugă fasolea verde și se mai lasă cratița pe foc încă două-trei clocote, amestecând ușor, ca să nu se sfărâme. Când sosul format mai scade puțin, se condimentează mâncarea cu: sare, piper și cimbru, se adaugă verdeața prospătă, tăiată mărunt și se oprește focul de la aragaz. Se acoperă cratița cu un capac și după 15 minute, mâncarea se poate servi.
1
Scoateți fasolea verde, cu câteva ore înainte, din congelator, ca să se dezghețe normal.
2
Verificați carnea, să nu rămână oase la preparare.
3
Aveți grijă să nu se ardă ceapa și să devină amară. Folosiți ulei suficient și diminuați focul la aragaz.
4
Nu adăugați fasolea verde în cratiță, înainte să vă asigurați că a fiert carnea.
5
Nu amestecați insistent și energic în cratiță, după ce ați adăugat fasolea verde, ca să nu se terciuiască.
6
Verdeața se adaugă la sfârșit, înainte de a lua cratița de pe foc și după ce ați condimentat mâncarea.