Chiftele marinate

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 27 Mai 2018 | 6733 vizualizari

 

Foarte bune cu piure de cartofi.

 

INGREDIENTE

  • CHIFTELE
  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 oua
  • 3 felii paine
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • piper
  • SOS
  • 500 g rosii pasate
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri otet
  • 3 catei usturoi
  • 2 foi de dafin
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate:

Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine.

Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata.

Mararul se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua.

Se pune vegeta si piper dupa gust.

Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele.

Cu mainile udate se formeaza chiftelele.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.

La jumatatea timpului se intorc pe partea cealalta.

Cand sunt rumenite frumos se scot.

Intr-o cratita se pune uleiul, rosiile pasate, pasta de tomate, un pic de apa si se fierbe 5 minute.

Se pune otetul, foile de dafin, vegeta, piper, cateii de usturoi sfaramati si se mai fierbe 5 minute.

Se adauga chiftelele scoase din cuptor si se mai fierb 10-15 minute.

Se potriveste de sare si este gata.

Se serveste cu piure de cartofi.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate in sos de rosii