Am gasit in comert aceste mini tarte, am facut repede o crema de vanilie si un jeleu de fructe de padure si am obtinut un desert rapid, de efect si delicios.
"Picnicul bucatarasilor"
Pentru crema de vanilie am mixat galbenusurile cu zaharul pudra si amidonul. Am adaugat treptat laptele si apoi am pus vasul pe foc, amestecand continuu pana s-a ingrosat crema. Am luat vasul de pe foc, am adaugat untul treptat si apoi vanilia.
Am lasat crema sa se racoreasca putin.
In acest timp am pregatit jeleul. Am pus intr-un vas fructele de padure si zaharul si am lasat sa dea cateva clocote. Am amestecat o lingura rasa de amidon cu putina apa si apoi l-am adaugat peste fructe. Am mai lasat sa dea cateva clocote.
Am pus crema de vanilie calduta in mini tarte. Peste crema de vanilie am pus jeleul de fructe de padure rece. La final am decorat fiecare tarta cu cateva floricele din crema de vanilie.
Am facut crema de vanilie mai multa si ce a ramas am pus-o pe cativa biscuiti si cu cateva capsunele ..... un deliciu.