Picnicul bucatarasilor
O placinta foarte buna cu aluat de cozonac, branza dulce si visine.
Pentru aluat incalzim laptele. Topim in lapte zaharul si drojdia. Intr-un vas incapator cernem faina (nu toata de la inceput). Peste faina presaram sare, apoi adaugam pe rand trei oua, laptele caldut cu drojdia si zaharul, esenta de lamaie. Omogenizam bine, apoi adaugam faina cat avem nevoie pentru un aluat nu foarte tare. La final incorporam si ulei, framantand usor. Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Amestecam branza dulce cu 2 oua, sare si 3-4 linguri de zahar.
Impartim aluatul crescut in doua. Intindem prima foaie si o asezam intr-o tava cu hartie de copt. Intepam aluatul din loc in loc. Distribuim compozitia de branza, apoi visinele. Eu am avut visine la borcan ramase de la siropul facut vara. Peste visine asezam adoua foaie de aluat.
Intepam si aceasta foaie din loc in loc, apoi ungem cu ou batut.
Introducem tava in cuptorul incins, pentru 55-60 de minute.