Picnicul bucatarasilor.
Un tort racoritor cu blat cu ciocolata alba, crema la rece cu mascarpone si iaurt si capsuni proaspete.
Blat:
Crema:
Capsuni proaspete
Pentru blat am topit ciocolata alba cu untul. Am mixat albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Am adaugat ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am copt blatul intr-o forma rotunda in care am pus hartie de copt.
Pentru crema am mixat frisca lichida, am adaugat mascarponele, crema de branza si zaharul, mixand incontinuare. La final am adaugat iaurtul. Am pregatit gelatina conform intructiunilor de pe plic si am adaugat-o in crema.
Am asezat blatul pe un platou. Am invelit cu folie alimentara inelul detasabil de la tava rotunda si l-am asezat in jurul blatului. Peste blat am asezat un strat subtire de crema, apoi am asezat capsuni pe toata suprafata. Pe interiorul inelului de tava am asezat jumatati de capsuni, cu partea taiata lipita de inel.
Am distribuit crema peste capsuni, avand grija sa nu le deplasez. Am pus folie alimentara si pe partea superioara si am introdus la rece pana dimineata.
Dimineata am indepartat inelul, am ornat tortul cu crema de vanilie amestecata cu frisca si capsuni. Eu am avut crema de vanilie ramasa de la alta prajitura. Se poate orna numai cu frisca sau cu crema ramasa de la interior.
Pentru luciul capsunilor de pe tort am folosit putin dintr-un plic Tort Gelee de la Dr.Oetker.