Pulpe de rata caramelizate

de Catalina L in Rata, 25 Mai 2018 | 6067 vizualizari

 

Va propun o reteta tipic chinezeasca- rată caramelizată.
Am avut un borcan de sos special pentru caramelizat carne de rata, pui etc.
Daca nu gasiti, nu este indispensabil,  puteti face acest sos - reteta aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/pulpe-de-rata-caramelizate.html
 

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de rata
  • 100 g de sos pentru caramelizat rata, pui...
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de miere de albine
  • 2 linguri sos soia
  • sare, piper
  • seminte de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata caramelizate:

Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia.

Adaugati piper proaspat macinat.

Puneti pulpele  intr-un plat pentru cuptor si ungeti-le bine cu sosul obtinut. Lasati-le sa marineze 30 de minute la temperatura ambianta.

Intoarceti-le dupa 30 de minute si etalati din nou sosul bine peste ele.

Puneti sare, piper si dati la cuptorul incalzit la

180°C timp de 40 minute.

Intoarceti-le de 2-3 ori si arozati-le in mod regulat.

Dupa 40 minute, am acoperit cu o foaie de aluminium si lasat inca 25 minute.

Indepartati foaia de aluminium, arozati generos pulpele cu sos si presarati seminte de susan deasupra.

Dati la cuptor timp de 10 - 15 minute.

Scoateti pulpele si degresati sosul (grasimea este la suprafata, usor de indepartat).

Este gata, puteti servi si aroza cu sosul degresat.

Le-am servit cu orez cantonez de casa - reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rata umpluta