Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitiv trei retete de turtite de...
Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri1. Turtite de cartofi fierti: Se dau pe razatoarea cu ochiuri mari cartofii fierti (in coaja) si raciti si cheddar-ul. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Se condimenteaza...Citeste continuarea
Desert prajitura Kinder Bueno
Postat de: xana in PrajituriIntr-o oala amestecam 240 ml de lapte cu laptele condensat si galbenusurile. Punem oala pe foc mediu si amestecam mereu pana se ingroasa. Dam apoi deoparte pana se raceste. Topim ciocolata cu...Citeste continuarea
Desert melci cu rahat
Postat de: xana in DulciuriOmogenizam 50 gr din cantitatea de margarina topita si racita impreuna cu 2 galbenusuri. Adaugam apoi zaharul pudra si 50 ml de lapte. Faina o amestecam cu un praf de sare, drojdia si praful de...Citeste continuarea
Smoothie de kiwi, banane si capsuni
Postat de: vasimur in Love SmoothiesDecojim bananele și kiwi și le tăiem bucățele, nu prea mari. Îndepărtăm cotoarele capșunilor și le tăiem tot bucățele mai mici. Fructele astfel pregătite, le punem în...Citeste continuarea
Desert chec cu cirese si glazura roz
Postat de: Oana in PrajituriBlat : Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul pana obtineti o bezea tare. Bateti galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, cu un tel. Amestecati galbenusurile cu...Citeste continuarea
Supa norvegiana de peste
Postat de: ctlina in SomonCuratati si taiati bucati cartofii si morcovii. Puneti la fiert zeama de peste, adaugati cartofii, morcovii, ceapa intreaga si prazul si fierbeti totul timp de 10 minute. Taiati pestele...Citeste continuarea
Ciorba acra de pui cu legume si tarhon
Postat de: Adrian2016 in CiorbePentru inceput, taiem cubulete legumele spalate si curatate si le punem in oala. Adaugam pieptul de pui si orezul spalat. Punem oala la fiert la foc potrivit. ...Citeste continuarea
Piept de pui cu legume la cuptor
Postat de: Adrian2016 in PuiPentru inceput ceapa curatata si ardeiul le taiem cubulete. Intr-o tigaie punem untul la topit si calim legumele. Cand sunt gata, le punem intr-un vas de yena. Pieptul de pui taiat cubulete...Citeste continuarea
Garnitura de telina la aburi, cu...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriȚelina se curăță de coajă, se spală, se taie în forma dorită (eu o tai sub formă de triunghiuri, cu grosimea de 4-5 mm) și se pune să fiarbă la aburi, timp de 15-16 minute. Se...Citeste continuarea
Pulpe de pui la cuptor cu legume
Postat de: Meea in PuiPulpe de pui: Tăiem pentru fiecare pulpe câteva buzunărașe pe care le umplem cu felii de cașcaval. Pentru a prepara sosul, amestecăm toate ingredientele într-un...Citeste continuarea
Desert chec cu cirese
Postat de: caroline in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol si mixam cu ajutorul unui mixer pana acestea se intaresc. Adaugam apoi putin cate putin zaharul, mixand in...Citeste continuarea
Desert Tort Sacher
Postat de: Oana in TorturiBlat : Mixeaza untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine cremos. Adauga apoi cate un galbenus si vanilia. Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga-le in compozitie....Citeste continuarea
Macrou cu lamaie
Postat de: caroline in PesteIncepem prin a curata pestele. Taiem capul, coada si il curatam de mate. Il taiem apoi in doua pe lungime si il spalam sub un jet de apa rece. Intr-un bol amestecam 100 ml ulei de masline...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu ciuperci
Postat de: eumimi in PorcPunem ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile feliate la calit. Separat prajim carnea de porc, iar dupa ce s-a prajit, o adaugam peste ciuperci, adaugam si ardeiul taiat julien, adaugam...Citeste continuarea
Paste cu bacon si ciuperci
Postat de: xana in PastePunem intr-o oala apa cu sare la infierbantat pentru paste. Intr-o tigaie larga incinsa, punem putin ulei de masline si baconul taiat fasii. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam ciupercile...Citeste continuarea
Suc verde detox
Postat de: cristeena20 in BauturiSpalam marul si il taiem in bucati potrivite, inlaturand semintele. Castravetele se lasa cu coaja si il spalam bine. Eu am ales castraveciori mici, dar puteti folosi indiferent de marime. Lamaia o...Citeste continuarea
Tocanita in sos de vin si pilaf de...
Postat de: trifadalia in PorcSe da ceapa pe razatoarea cu gauri mari, ardeiul gras se taie felii mici pe care le adaugam intr-o oala la calit, in ulei, timp de 10 minute. Se stinge cu rosiile taiate cubulete, apoi se adauga...Citeste continuarea
Cartofi taranesti la tigaie
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCartofii se spală, se fierb în coajă, se curăță și se taie cubulețe, după care se rumenesc frumos în tigaie, în ulei suficient. Când s-au rumenit frumos, se...Citeste continuarea
Dulceata din petale de bujori
Postat de: panacris in Dulceata / GemBujorii achiziționați din piață sau culeși din grădină, se spala sub un jet de apă rece, apoi se lasă la uscat în glastră. Petalele se rup cu grijă sau se taie cu foarfeca,...Citeste continuarea
Gustari cu pasta de avocado si ton
Postat de: rocsi_1612 in TonTaiati avocado pe jumatate, indeparati samburele, iar avocado il luati din coaja cu ajutorul unei linguri. Il puneti in blender, adaugati usturoiul curatat. Presarati sare, piper, puneti zeama de...Citeste continuarea
Desert Tiramisu
Postat de: xana in PrajituriAmestecam galbenusurile trecute prin sita cu zaharul pe bain-marie timp de 10-15 minute pana devin o crema groasa si se deschid la culoare. Dam deoparte si lasam la racorit, apoi adaugam...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de ciocolata...
Postat de: Oana in TorturiBlat : Mixati albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana obtineti o bezea. Bateti apoi galbenusurile cu restul de zahar, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Topiti...Citeste continuarea
Desert rulada cu crema de mure
Postat de: Oana in PrajituriMixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute. Cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula....Citeste continuarea
Desert rulada cu crema de capsuni,...
Postat de: Oana in PrajituriPregatiti mai intai crema: amestecati cu un mixer galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu telul, sa nu se formeze cocoloase. Puneti...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata si capsuni
Postat de: Oana in PrajituriPune ciocolata rupta bucati intr-o craticioara impreuna cu untul moale taiat cubulete. Topeste-le la bain-marie pana obtii o crema omogena. Mixeaza ouale intregi cu zaharul cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Salata de conopida cu smantana
Postat de: mihaelar63 in SalateConopida se spala si se desface in buchete. Puneti la fiert conopida in apa cu sare si bicarbonat timp de 10 minute. Astfel evitati balonarea. Conopida va fi mai bine digerata...Citeste continuarea
Limonada de capsuni
Postat de: amalia01 in Sirop / CompotCapsunile le cureti de codite si le speli sub jet de apa rece. Pui 5 capsuni mai mici la congelator, pentru a le transforma in "cuburi de gheata". Restul de fructe le blendezi impreuna...Citeste continuarea
Duo creme de capsuni si branza de vaci
Postat de: costi7hector in DulciuriPrima crema: Se spala capsunile si se indeparteaza coditele apoi se blendeaza si se amesteca cu 300 g de branza de vaci si jumatate din cantitatea de zahar. A doua crema: Se amesteca restul de...Citeste continuarea
Ficat de iepure cu ceapa verde si...
Postat de: gurita_ta2005 in IepureFicatul se curata, se spala si se pune la prajit un ulei de masline pe ambele parti. Se pune si ceapa verde taiata rondele, condimentele si se lasa cateva minute. Se pune apa, se lasa putin...Citeste continuarea
Dulceata din petale de trandafiri
Postat de: panacris in Dulceata / GemZahărul și apa se pun la fiert la foc iute, într-un vas cu fundul gros, cca. 30 de minute, până se înjumătățește cantitatea. Între timp, petalele de trandafir...Citeste continuarea
Desert tarta cu crema de lamaie si...
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se face aluatul fraged pentru tartă. Se mixează bine zahărul cu untul moale, sare, oul și vanilia, până ce se dizolvă complet și conținutul se omogenizează. Se...Citeste continuarea
Desert din quinoa cu jeleu de capsuni
Postat de: Valclaudia in DulciuriQuinoa se asaza intr-o strecuratoare si se trece cateva minute sub jet de apa rece sa se clateasca foarte bine. Laptele se pune la foc mic intr-o craticioara impreuna cu fructoza. Adaugam...Citeste continuarea
Desert cozonac de post cu frisca...
Postat de: Valclaudia in DulciuriDrojdia se zdrobeste intre degete, intr-un castron de plastic incapator. Adaugam sarea si 2 linguri de zahar, amestecam pana se lichefiaza drojdia. Punem frisca vegetala lichida peste...Citeste continuarea
Fidea rapida si Aioli cu sofran
Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mareCeapa si usturoiul se taie marunt. Rosiile se toaca, daca sunt intregi. Se decongeleaza fructele de mare, daca este nevoie. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se adauga...Citeste continuarea
Desert prajitura de post cu coacaze...
Postat de: Valclaudia in PrajituriCuptorul se preincalzeste la 175 grade C. Punem intr-un castron ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul vanilat, praful de copt si zaharul. Adaugam apoi apa minerala si uleiul, mixam 5...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor cu sos fin de rosii
Postat de: Valclaudia in PorcPreincalzim cuptorul la 200 grade C. Carnea tocata se pune intr-un castron. Adaugam feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse bine, oul, usturoiul, cartoful curatat de coaja, spalat, ras...Citeste continuarea
Frigarui de somon cu sos Tzatziki...
Postat de: Satisfyyourcravings in SomonCastravetele se taie cuburi foarte mici, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si restul de ingrediente. Se lasa minim 30 de minute la odihnit. Pentru tapenade, se indeparteaza samburii...Citeste continuarea
Socata
Postat de: UrsanMihaela in BauturiSe spala florile de soc si se pun pe fundul borcanului. Se adauga zaharul si sucul de lamaie, plus cojile de lamaie taiate...Citeste continuarea
Desert rulouri fragede cu mac
Postat de: Valclaudia in DulciuriDin untul rece, smantana, ou, 2 linguri zahar, un praf de sare si faina proaspat cernuta, framantam aluatul pe care il impachetam in folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 1 ora....Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu ciuperci si piept...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina, sarea, 1...Citeste continuarea
Smoothie cu kiwi, miere si capsuni
Postat de: RODIMUR in Love SmoothiesSe curăță fructele kiwi de coajă, se feliază și se mixează în blender, în 3-4 reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă mierea de albine și se mai mixează 4-5...Citeste continuarea
Ciorba de naut cu fasole galbena
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam ceapa verde, o spalam si o taiem bucatele, apoi o punem la sotat impreuna cu morcovii curatati, spalati si taiati rondele. Adaugam telina trecuta pe razatoarea cu ochuri mici, boabele...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluat: se amesteca toate ingredientele si se tine la frigider (aluatul), pana se face crema. Crema: Batonul de vanilie se taie in jumatate, pe lungime si se rad semintele. Batonul curatat se...Citeste continuarea
Desert biscuiti crinkles cu cafea
Postat de: ctlina in DulciuriAmestecati zaharul pudra cu faina de migdale. Diluati cafeaua amestecand-o cu oul. Adaugati zaharul cu faina de migdale. Amestecati totul si dati la rece timp de 20 minute....Citeste continuarea
Smoothie cu iaurt gras, miere si afine
Postat de: RODIMUR in Love SmoothiesSe pun în blender afinele și mierea de albine, se mixează rapid, în reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă și iaurtul în blender și se omogenizează...Citeste continuarea
Piureu de telina cu gnudi din...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCuratati si spalati legumele. Taiati telina si cartofii in bucati. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2. Adaugati...Citeste continuarea
Salata greceasca de paste
Postat de: Satisfyyourcravings in SalatePastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare. Intre timp, se taie legumele julienne sau cuburi. Se indeparteaza samburii maslinelor daca este nevoie si se taie in...Citeste continuarea
Paine Focaccia cu cimbru si masline
Postat de: ctlina in PiineCuratati cartofii, taiati-i bucati si puneti-i la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti scurgeti-i, pastrati apa in care au fiert, zdrobiti-i si lasati-i sa se raceasca. In bolul robotului...Citeste continuarea
Oua turcesti cu unt brun si spanac
Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smileSe incalzeste untul intr-o cratiocioara la foc mediu pana devine brun. Atentie sa nu se arda. Se tranfera intr-un vas mic. Se decojesc rosiile si se taie cuburi mici. Usturoiul se...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ardei si branza...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe coc legumele pe un gratar fierbinte pana se innegresc si devin moi. Se lasa la racit, se indeparteaza coaja, apoi se toaca marunt. Se adauga branza sfaramata deasupra, impreuna cu fulgii de...Citeste continuarea