O reteta pentru un aperitiv gustos si destul de rapid mai ales ca am avut ca si ajutor condimente de la Delikat.
Am folosit la acest preparat ierburi italiene cu care am aromatizat branza.
Dovleceii, eu am folosit zucchini, pe care i-am curatat partial (am mai lasat cate o dunga verde pe ei), i-am feliat pe lungime subtiri (cam ca si pentru pane). Am presarat peste ei sare si i-am lasat putin sa stea. Am incins gratarul si i-am fript pe gratar cam 1 minut pe fiecare parte (pana s-au inmuiat putin si au capatat acele dungi de la grill).
Am gatit toate feliile de dovlecel si le-am lasat deoparte.
Intr-o tigaie antiaderenta si incalzita bine, am pus ciupercile shimeji si putina sare. Ele cand se gatesc, lasa putina apa si este suficienta ca sa se gateasca bine. Am pus peste ele 2 catei mici de usturoi pisat si le-am lasat la racit.
Intr-un bol am amestecat cele doua tipuri de branza pana cand am obtinut o textura fina. Am adaugat ierburile italiene si ciupercile gatite. Trebuie obligatoriu gustat pentru ca e posibil sa mai trebuiasca sare sau sa fie prea sarat. Daca e prea sarat, se mai poate adauga putina branza de vaca.
Se amesteca bine de tot.
Pe un fund de lemn se asaza cate doua felii de dovlecel si peste ele se intinde branza (cam 2 linguri de supa). Se ruleaza usor. Se asaza pe un platou si se decoreaza cu ierburi proaspete.
Pofta mare!
1
folositi orice fel de branza va place