Atunci cand am un pui de curte, incerc sa il exploatez la maxim, astfel ca in prima faza, il portionez si il fierb cu cateva legume. Supa rezultata o pregatesc cu taitei sau galuste, iar carnea o prepar cu sos sau fac un pilaf.
Asa s-a intamplat si de aceasta data, am pregatit pui cu rosii coapte si mult usturoi. Carnea fiarta dinainte nu are aceeasi savoare, asa ca am apelat la cateva condimente de la Delikat!
Pot sa spun ca adauga savoare gustului, iar noi ne-am bucurat de un pranz absolut delicios!
Gama de condimente Delikat este extrem de variata: ierburi aromatice uscate natural, mixuri de condimente pentru toate gusturile, toate menite sa imbogateasca si sa desavarseasca gustul mancarurilor.
Va recomand sa le incercati cu incredere!
Mai intai, se portioneaza puiul. Se poate folosi si carne cruda. Eu am fiert intai carnea cu legume, pentru o supa.
Se curata usturoiul, se preseaza cu un cutit. Rosiile se curata de pielite (destul de usor in cazul rosiilor foarte coapte) si se taie felii subtiri.
Intr-o tigaie mare, se pune putin ulei de floarea soarelui. Se adauga portiile de carne, se rumenesc usor. Peste carne se adauga rosiile, usturoiul si 1 lg mix ierburi de la Delikat si un praf de chilli Delikat.
La inceput, focul trebuie sa fie moderat spre mare. Se lasa sa se patrunda usor, apoi se preseaza usor feliile de rosii cu o lingura de lemn. Datorita continutului de apa din rosii, se va forma un sos in tigaie, numai bun pentru a gati suficient carnea. Din acest moment, se reduce focul si se lasa pana scade sosul. Daca mai e nevoie, se adauga sare.
Intrucat am folosit carne fiarta deja, am lasat pe foc pana a scazut sosul si a devenit extrem, dar extrem de gustos.
Daca se foloseste carne proaspata, se lasa mai mult sa fiarba pentru a se patrunde bine carnea.
Se poate servi cu legume, noi am servit cu garnitura de cous cous.
A iesit gro-zav!