Ghiveci de legume, cu pui, la multicooker

de Bucataras Diana in Retete Delikat, 24 Iun 2018 | 3421 vizualizari

 


In sfarsit mi-am facut curaj sa incerc multicookerul. Acest fapt a coincis cu provocarea Bucatarasului: "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale”. Pot doar sa reproduc spusele bucatarasului meu frumos, Andutu: “mmm, yammi, e delicios mami” :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 5 cartofi
  • 2 dovlecei
  • 300 g ciuperci
  • 300 g rubarba
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 tulpina apio
  • 2 gulii
  • 3 ardei capia
  • cativa catei de usturoi
  • 1 legatura loboda
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 300 g pasta de rosii
  • condimente pentru pui Delikat
  • amestec de ierburi si boia dulce Delikat
  • oregano proaspat.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume, cu pui, la multicooker:

Spalam si portionam pieptul de pui in bucatele, pe care le condimentam cu condimente pentru pui de la Delikat. Le dam la frigider si intre timp pregatim legumele.

Curatam si taiem cubulete cartofii, dovleceii, morcovii, guliile, apio, ardeii si rubarba. Tocam marunt ceapa si feliem usturoiul. Setam multicookerul pe functia prajire, punem in vas 2-3 linguri de ulei, adaugam bucatelele de pui si lasam aparatul sa isi faca treaba pentru circa 15 minute. Dupa expirarea timpului, adaugam cartofii, gulia, morcovul, ceapa si usturoiul, setam inca 10 minute programul de prajire, apoi acoperim cu apa, adaugam apio, rubarba si setam la programul “tocana” (asta este functia aparatului meu) pentru 1 ora.

La jumatatea timpului, amestecam, adaugam ciuperciile si lasam sa se termine programul. Potrivim gustul de sare si piper, condimentam cu amestec de boia dulce si ierburi Delikat, apoi adaugam pasta de rosii, loboda si patrunjelul tocate si mai setam aparatul pe functia “tocana” pentru circa 30 de minute. Asezonam cu oregano proaspat si servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

evident ca putem prepara acest ghiveci si in mod tradtional :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume, cu pui, la multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume, de toamna