Noua gama Delikat include doua cateorii de produse: condimente simple si condimente specializate. In total, sunt 20 de noi variante de condimente realizate din ingrediente 100% naturale, special create pentru a imbogati optiunile culinare ale consumatorilor, cu arome autentice. Noile produse sunt un amestec perfect de ierburi si condimente care ofera preparatelor un gust bogat si o aroma aparte.
Pentru acest preparat am ales sa folosesc condimente pentru chiftele si ierburi italiene, dand un gust deosebit mancarii.
Pt.chiftele:
Pt.sos:
Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici, apoi se scurge. La fel se procedeaza si cu cartoful. Ceapa se taie marunt. Usturoiul se piseaza. Se pun legumele peste carnea tocata. Se adauga ouale, patrunjelul, sarea, piperul si condimentele pentru chiftele. Se amesteca pentru a se omogeniza totul bine si se adauga 1-2 lg de pesmet daca este prea moale compozitia.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se formeaza intre palme chiftelele si se asaza pe tava. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa sa se coaca. Se verifica si se intorc si pe partea cealalta.
Intre timp se pun spaghetele la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata, se clatesc usor si se lasa sa se scurga de apa.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in ulei cu putina sare. Se adauga rosiile din conserva, se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga si zaharul (dupa gust). Se amesteca totul bine si se lasa sa dea cateva clocote. La final se adauga amestecul de ierburi italiene. Se amesteca si se mai lasa sa dea 2-3 clocote.
Se ia un vas de yena care se unge cu putin ulei. Se pun spaghetele in vas iar deasupra se toarna sosul. Se amesteca usor, se pun chiftelutele si se da la cuptor vasul pentru 15 minute la 180 de grade C.
Se servesc cu patrunjel verde tocat si parmezan ras.
Pofta buna!
1
Se pot folosi rosii proaspete, acestea se curata de pielita si se taie in cubulete.