Aperitiv invartita cu branza sarata

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2018 | 4625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta din comert
  • 300 gr telemea de oi
  • 250 gr branza de burduf
  • 250 ml lapte
  • 1 iaurt mare cremos de la Pilos
  • ulei pentru uns foile
  • 200 gr emmentaler ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv invartita cu branza sarata:

Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

Foile de placinta trebuie sa fie la temperatura camerei, adica dezghetate complet.

Telemeaua se mixeaza impreuna cu branza de burduf si iaurtul.

Ungem o foaie de placinta cu 2 linguri de ulei, apoi lipim o alta peste ea.

Punem doua - trei linguri de umplutura de branza, o intindem cu lingura in strat de o palma latime pe lungimea foii, apoi rulam strans foaia si o asezam in tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Procedam la fel si cu restul foilor si a compozitiei si umplem intreaga tava formand o spirala.

Turnam laptele in tava peste foile rulate.

Dam branza emmentaler pe razatoare, apoi o repartizam pe toata suprafata placintei.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute, pana se rumeneste frumos si capata o crusta aurie.

Scoatem placinta din cuptor, apoi din tava si o asezam pe un gratar sa se raceasca.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv invartita cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas