Conopida pane

de trifadalia in Mancaruri de legume, 26 Iun 2018 | 2938 vizualizari

 

De la conopida se consuma doar floarea care este formata din mici buchetele.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc de conopida
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite de lapte
  • 5-6 linguri faina
  • 2 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:

Se taie conopida in buchetele, se curata codita fiecarui buchetel de partea fibroasa, tragand coaja de la taietura spre floare. Se va elimina doar partea lemnoasa, nu si coaja care este frageda.

Se spala in apa si se va controla fiecare buchet sa nu aiba ascunse larve sau melci.

Se fierbe aproximativ 20 de minute in apa clocotita cu sare si lapte care o albeste si nu o lasa sa se innegreasca. Daca se fierbe prea mult, se zdrobeste. Dupa ce se fierbe, se scoate la scurs si se condimenteaza cu piper si sare ( daca mai este cazul), apoi se lasa sa se raceasca.

Dupa ce se raceste, se da prin faina si ou, apoi se pune la prajit in baie de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida frantuzeasca