Mereu am fost fascinata de frumoasa culoare verde a lobodei de gradina. Este cu frunza catifelata si gustul usor acrisor. O prefer in supe pentru ca nu-si schimba culoarea ca macrisul si este mai acrisoara decat salata.
Am cules cateva frunze tinere, in ideea secreta de a incerca un pesto care sa iasa de o culoare deosebita. In dorinta de a prepara rapid o salata mi-am pus ochii pe loboda. Am vizualizat rapid un frumos contrast verde-galben si asa s-a ,,nascut '' aceasta gustoasa salata. Calamarul a venit ca completare. Ridichile au dat usor gust picant.
Pofta buna !!!!
1
Loboda de gradina are o textura fina si un gust usor sarat acrisor. Contine vitamina K si de doua ori mai multa vitamina C decat lamaile. Aici mai multe informatii : https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2015/04/28/leacuri-din-gradina-loboda-11-16-33.
2
Boabele de porumb au adus usor gust dulce, iar ridichile pe cel picant.