Piept de pui cu ierburi aromatice, budinca de cartofi si telina si sos gorgonzola

de diaconta in Retete Delikat, 23 Iun 2018 | 2262 vizualizari

 

Noua gamă de condimente Delikat, realizate din ingrediente 100% naturale, include două categorii de produse: condimente simple şi condimente specializate.
Intr-o paletă diversificată, vom găsi 20 de noi variante de condimente, special create pentru a îmbogăţi opţiunile culinare cu arome autentice, un amestec perfect de ierburi şi condimente.
Indiferent dacă alegeţi să gătiţi mâncăruri cu carne, mâncăruri de legume sau doar salate, veţi găsi combinaţia potrivită de condimente Delikat.
Amestecul de ierburi şi boia va da cărnii o culoare apetisantă şi un gust deosebit.
Amestecul de ierburi italiene dă preparatelor o aromă deosebită.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc piept de pui fara os si piele
  • 50 g unt
  • Condiment pentru pui
  • 1 lingurita ierburi italiene
  • 1 lingurita ierburi cu boia
  • 2 crengute de rozmarin

Pentru budinca de cartofi si ţelina:

  • 5 cartofi noi,de marime medie
  • 1 buc radacina ţelina
  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • Condiment pentru cartofi Delikat
  • Piper negru
  • Unt pentru uns formele

Pentru sosul gorgonzola:

  • 100 g crema de brânza Philadelphia
  • 150 g gorgonzola
  • 50 g unt
  • 1 lingura smântâna
  • Sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ierburi aromatice, budinca de cartofi si telina si sos gorgonzola:

Pieptul de pui l-am taiat în doua pe grosime, obtinând felii mai subtiri.

Untul moale l-am amestecat cu ierburile italiene, apoi am uns cu el cele doua felii de piept de pui. Am pus cate-o crenguta de rozmarin si am pliat bucatile de carne, cu untul la interior.

Dupa  aceasta operatiune, am tavalit bucatile de carne prin ierburi cu boia si condiment pentru pui.

Le-am acoperit cu folie si le-am lasat la frigider pentru o ora.

Dupa acest timp, am prajit pieptul de pui, pe ambele parti, într-o tigaie.

Carnea va avea o culoare foarte frumoasa datorita ierburilor cu boia.

Am transferat apoi carnea într-o tava pentru cuptor, am pus  la cuptor, la 200 de grade C, pâna ce aceasta a fost patrunsa bine, dar a ramas totusi suculenta.

Din când în când, am mai stropit carnea cu grasimea din tava.

Pentru budinca de cartofi si telina, am pus cartofii la fiert în coaja.

Separat am pus si telina curatata, taiata felii, sa fiarba în apa cu sare.

Când cartofii s-au fiert, i-am curatat. Am scurs si telina si apoi le-am pasat împreuna cu laptele fierbinte.

Am adaugat un ou, cascaval razuit, condiment pentru cartofi Delikat si piper.

Am pus compozitia în vase ramekine, unse cu unt, am mai presarat deasupra cascaval razuit si am pus la cuptor, la 200 de grade C, pentru 20 de minute.

Pentru sosul gorgonzola, am topit untul, am pus crema de brânza, gorgonzola si smântâna. Am lasat sa fiarba câteva minute, am pus sare si piper si am luat vasul de pe foc.

Am servit pieptul de pui cu sos gorgonzola, alaturi de budinca de cartofi si ţelina.

S-aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ierburi aromatice, budinca de cartofi si telina si sos gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de porumb