Burger de somon cu pasta de avocado

de Rocsi in Retete Delikat, 23 Iun 2018 | 2547 vizualizari

 

Din dorinta de a pregati o reteta mai altfel cu peste, pentru ai mei, m-am gandit la acesti burgeri. Am inlocuit maioneza si alte sosuri cu o pasta de avocado, pentru ca mi-am dorit sa fie cat mai light preparatul, dar in acelasi timp gustos. Si uite asa am obtinut o reteta de restaurant, asa au zis ai mei. 

 

INGREDIENTE

Pentru burgeri:

  • 400 gr file de somon proaspat
  • 3 foi de ceapa verde
  • 3 fire patrunjel verde
  • sare
  • 1 lingurita mustar
  • chilli Delikat
  • amestec ierburi italiene Delikat

Pentru pasta de avocado:

  • 1 avocado bine copt (al meu nu a fost foarte copt)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper
  • amestec ierburi italiene Delikat

In plus:

  • chifle cu susan (le-am pregatit in casa)
  • salata verde
  • 1 rosie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de somon cu pasta de avocado:

Burgerii:

Spalati pestele, il stergeti cu niste servetele.

Cu un cutit il tocati cat mai marunt, puteti folosi si un blender, doar sa nu transformati carnea pestelui intr-o pasta.

Ceapa verde o taiati rondele mici, iar patrunjelul il tocati marunt.

Intr-un vas amestecati somonul tocat cu ceapa verde si patrunjelul.

Adaugati mustarul, sare, putin praf de chilli si ierburi italiene.

Amestecati bine, apoi dati compozitia la rece, 30 de minute.

Scoateti compozitia de la frigider, formati doi bugeri.

Ungeti un grill cu putin ulei, il incingeti, puneti burgerii formati si ii rumeniti la foc potrivit pe ambele parti.

Cand sunt gata ii scoateti pe un platou.

Pasta de avocado:

Curatati avocado de coaja si scoateti samburele.

Il puneti in blender cu mustarul, zeama de lamaie si uleiul de masline.

Pulsati pana devine o pasta.

Presarati sare, piper si ierburi italiene, amestecati bine.

Luati doua chifle, le taiati in doua.

Pe partea de jos asezati frunze de salata (spalate si bine scurse de apa), apoi felii de rosie, un burger si pasta de avocado. Deasupra asezati capacul chiflei.

La fel procedati cu al doilea burger.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de somon cu pasta de avocado" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

12.07.2018, 21:18

Va multumesc!

miki_a 1

20.07.2018, 11:45

Minunată rețetă!!! Bravo!

Rocsi 1

20.07.2018, 20:38

Multumesc mult, Miki!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu rosii si usturoi