Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitiv tort sarat/Cheesecake sarat
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriBlat: Sfaramam sticksurile si biscuiti crakers la robot, pana capata consistenta pesmetului. Amestecam bine cu untul topit. Ungem o tava de tort cu inel detasabil de 24 cm cu putin unt,...Citeste continuarea
Friptura de caprioara cu pilaf de orez
Postat de: trifadalia in Mancaruri cu carnePulpa de caprioara se feliaza. Cepele (3 bucati) se curata si se taie marunt. Morcovii ( 2 bucati) se curata si se taie rondele. O parte din ulei se toarna intr-o cratita mai...Citeste continuarea
Desert chec cu mere la pahar
Postat de: trifadalia in DulciuriPentru inceput merele se spala si se curata de coaja. Se taie cuburi si se stropesc cu lamaie sa nu se oxidexe. Daca nu sunt suficient de dulci se poate amesteca pana se prepara aluatul cu 2...Citeste continuarea
Musaca de vinete si dovlecei
Postat de: Constelatialeu in PorcAm scos de la congelator caserola cu rondele de vinete si dovlecei si am lasat sa se dezghete, punand continutul intr-o strecuratoare. A doua zi am calit rondele intr-o tigaie wok cu putin ulei,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am tapetat cu hartie de copt o tava patrata dimensiuni 23/23 cm. Intr-un castron am cernut faina, cacao si praful de copt. Am amestecat apa si uleiul. In alt castron am pus ouale am adaugat...Citeste continuarea
Desert tarta cu crema lime si caramel
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Intr-un bol taiati untul rece, cuburi. Adaugati oul, un praf de sare, vanilia si amestecati. Adaugati indulcitorul pudra, apoi incorporati faina, cernuta, treptat. Rasturnati aluatul pe...Citeste continuarea
Supa de chimen (zama de chimin) -...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePreparati crutoanele dintr-o paine usor mai uscata . Eu am folosit paine neagra cu cartofi . Feliile paine le-am taiat in patratele mici de 2/2 cm . Am pus...Citeste continuarea
Desert prajitura cu piure de castane
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Intr-un bol se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 10 minute pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga esentele, piureul de castane zdrobit usor si...Citeste continuarea
Curry de pui cu lapte de cocos,...
Postat de: mirela0911 in PuiCum se prepara Curry de pui cu lapte de cocos, reteta delicioasa cu o savoare exotica: Se pregatesc ingredientele. Se curata ceapa si se taie marunt. Usturoiul se curata si se zdrobeste sau...Citeste continuarea
Cosulete de jambon umplute cu...
Postat de: Constelatialeu in PorcAm scos de seara bucata de jambon de la congelator, cand a inceput sa se semidezghete, am taiat jambonul felii, 5 buc mi-au iesit. Le-am pus intr-un castron, am presarat putina sare si le-am lasat...Citeste continuarea
Aperitiv chiftele din cartofi...
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert, apoi se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se descojesc si se dau pe razatoarea cea mare intr-un castron. Se curata ceapa de foi, se...Citeste continuarea
Hamburger picant
Postat de: dantes in Mancaruri cu carnePieptul de pui il taiem in fasii si il prajim in putin ulei, apoi il taiem fideluta Maioneza o amestecam cu pasta de ardei iute in functie de cat de picant dorim . Taiem castravetii si...Citeste continuarea
Paste cu spanac si gorgonzola
Postat de: rocsi_1612 in PasteIntr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand apa clooteste, dati drumul pastelor si le fierbeti, atat cat scrie pe ambalaj. Cand sunt gata, le scurgeti de apa, dar pastrati...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ciuperci si ardei
Postat de: mihaelar63 in SalateSe toaca marunt ardeiul si ceapa . Se scot ciupercile intr-o sita si se clatesc cu apa rece . Se pune ceapa si ardeiul impreuna cu prazul la calit in ulei . Cand ardeiul...Citeste continuarea
Rata cu cartofi la cuptor reteta...
Postat de: mihaelar63 in RataCum se prepara Rata cu cartofi la cuptor reteta simpla si gustoasa Bucatile de carne se spala si se tamponeaza sa nu aiba deloc umiditate . Curatati cartofii si taiati rondele . Se...Citeste continuarea
Slaninuta cu usturoi si boia,...
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaBucata de slaninuta se pune la fiert sub capac in amestecul de apa cu zeama de varza acra . In apa de fierbere se mai pune foi de dafin , piper boabe , ardei iute si o ceapa ....Citeste continuarea
Salata de citrice cu burrata
Postat de: mihaelar63 in SalateCitricele se curata si se feliaza. Portocala are diametrul mai mare , intai se taie pe jumatate , apoi se taie felii . Ceapa rosie se curata se taie rondele , se...Citeste continuarea
Parizer de pui facut in casa
Postat de: katty in Mezel de casaSpalam bine si curatam de eventuale resturi carnea de pui. Putem sa lasam pulpele intregi sau le taiem pe jumatate, asa cum am facut eu. Pentru a reduce timpul de fierbere a carnii de pui am pus...Citeste continuarea
Varza rosie la Crock Pot cu carne...
Postat de: katty in CurcanTaiem carnea in bucati potrivite. Tocam varza fin, presaram peste ea 1 lingurita sare si o frecam bine cu sarea sa se inmoaie putin. Pornim aparatul pe functia sotare mediu. Cand aparatul este...Citeste continuarea
Desert cornuri dulci pufoase
Postat de: madi_marin in DulciuriSe pun în vasul robotului laptele condensat, laptele călduț și drojdia. Se amestecă bine cu o lingură, apoi se pune toată făina cernută. Se montează cârligul de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu zmeura si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm mixat 400 ml smantana pentru frisca, am adaugat crema mascarpone si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema ferma. Separat am dat la blender dulceata de zmeura apoi am incorporat-o in...Citeste continuarea
Muschiulet cu bacon si garnitura de...
Postat de: dantes in PorcMuschiuletul de porc se taie in doua pentru a obtine patru bucati egale.Se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare,piper,praf de cimbru dupa gust si se lasa la rece circa doua ore....Citeste continuarea
Supa de mazare cu piept de pui si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe curata legumele. Ceapa, ardeiul si usturoiul se taie marunt . Pieptul de pui se taie cuburi . Sotati usor legumele in ulei . Sarati . Adugati pieptul de pui si...Citeste continuarea
Supa crema de conopida cu castane
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeCuratati ceapa. Conopida se curată și se desface in buchete potrivite. Punem la fiert conopida cu ceapa, kub-ul, cimbru uscat si foaia de dafin intr-o oala adanca cu apa...Citeste continuarea
Clementine inghetate
Postat de: ctlina in DulciuriSe spală fructele. Taiati capacul la clementine si scoateti sucul si pulpa. Rezervați clementinele golite și capacelele la congelator. Sucul si pulpa le mixati cu siropul de artar...Citeste continuarea
Gratin de dovleac si branza raclette
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCurățați și tăiați dovleacul în bucăți. Puneti-le într-un vas de gratin cu 2 linguri de ulei, sare, piper, paprika afumata. Se amesteca si se da la cuptorul...Citeste continuarea
Supa de peste cu taitei de ovaz
Postat de: katty in SupeBucatile de peste spalate bine le punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam bine si fierbem 10 -15 minute. Scoatem bucatile de carne intr-un castron si le lasam la racit, apoi scurgem zeama...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe pestrita...
Postat de: katty in CiorbeCuratam legumele. Taiem ceapa marunt, morcovul il taiem in semirondele, telina si ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul, ceapa, telina si ardeiul...Citeste continuarea
Hamburgeri de casa cu chiftele de vita
Postat de: momo121 in Mancaruri cu carneChifla o taiem in 2 si o umplem dupa bunul plac cu ingrediente la indemana sau cu ingredientele enumerate mai sus. Fiecare face dupa preferinte si dupa bunul plac! Servim cu cartofi prajiti si o...Citeste continuarea
Chiftele din carne tocata de vita -...
Postat de: momo121 in VitaCum se prepara Chiftele din carne tocata de vita - Reteta de parjoale gustoase Curatam ceapa si o dam prin blender, iar painea o inmuiem in lapte/apa, o scurgem si le adaugam peste carne,...Citeste continuarea
Paste coquillettes cu mazare si bacon
Postat de: momo121 in PastePentru inceput punem untul intr-o tigaie si cand s-a incalzit punem baconul, prajim 1-2 minute, adaugam ceapa taiata marunt si cand s-a inmuiat punem smantana de gatit, mazarea scursa de apa ei si...Citeste continuarea
Desert prajitura Fantezie
Postat de: dantes in DulciuriPentru crema de vanilie se amesteca praful de budinca, zaharul si laptele si se pun pe foc amestecand in continuu pana se ingroasa; adaugam untul si se lasa la racit 15 minute Pentru crema de...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu carnat afumat,...
Postat de: vasimur in PorcPasul 1. Fasolea boabe uscată se alege, se spală și se pune de cu seară la înmuiat, în apă rece. Dacă nu am făcut acest lucru, putem s-o ține la înmuiat minim 2 ore,...Citeste continuarea
Desert mini tarte cu mere
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAm scos aluatul de la congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi l-am intins cu sucitorul pe masa de lucru infainata, cat sa imi incapa cele 6 forme de silicon. Am decupat 6 cercuri, am uns...Citeste continuarea
Chifle pentru burgeri facute in casa
Postat de: costi7hector in PiinePentru aluat: amestecam apa, laptele si untul si le punem pe foc pana se topeste untul. Nu lasam sa fiarba. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca atata timp pana putem pune degetul in lichid si...Citeste continuarea
Mancare de varza cu sunca
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneVarza se taie fideluta, ceapa se toaca marunt. Rosia se marunteste. Sunca se taie marunt si se prajeste impreuna cu ceapa pana cand ceapa devine sticloasa . Puneti...Citeste continuarea
Desert tort cu crema namelaka de...
Postat de: oanapl in TorturiCrema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Pentru început se pregătește piureul de fructe. Se pune...Citeste continuarea
Ciorba de praz cu afumatura si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCostita afumata se spala , se feliaza si se pune la fiert . Atentie ! sare se pune la sfarsit , costita afumata contine sare . Prazul , morcovul , telina si gogosarul se maruntesc [...Citeste continuarea
Tocanita cu naut
Postat de: madi_marin in Mancaruri de legumeSe călesc pentru câteva minute în cele 3 linguri de ulei ceapa și usturoiul tocate mărunt, morcovul și țelina tocate cubulețe. Se adaugă jumătate de cană de supă și vinul...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu carnati...
Postat de: mihaelar63 in PorcCartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Imi plac sa ii tai nu foarte mari. In timpul fierberii se vor sfarama pe margini si vor forma un sos gustos . Carnatii se...Citeste continuarea
Crap cu lamaie si rozmarin
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasBucata de crap [in cazul meu o jumatate ] se sareaza bine si se increasta pe lungime din loc in loc . Ceapa se taie pestisori, ardeiul iute se taie rondele, usturoiul se taie...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de friptura de...
Postat de: oanapl in VitaCum se prepara Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor Carnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei). Se unge...Citeste continuarea
Supa din copanele de pui, cu...
Postat de: RODIMUR in SupeCopănelele se spală, se curăță de pielea tare de la bază, se spală în câteva ape și se pun la fiert, la foc mic cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se...Citeste continuarea
Desert Banana Bread
Postat de: Reli_B in PrajituriZdrobim bananele cu o furculita. Transferam intr-un bol si adaugam peste nuca taiata. Amestecam apoi adaugam pe rand untul moale, laptele, oul, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt si daca...Citeste continuarea
Desert tort cu cafea, cocos si visine
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o bezea lucioasa si indulcitorul este dizolvat. Incorporati...Citeste continuarea
Ceafa de porc gatita la cuptor
Postat de: mirela0911 in PorcSe taie carnea felii, daca nu este inca taiata, se condimenteaza cu sare si piper si se asaza intr-o tava in care s-a pus ulei de floarea soarelui. Se presara peste carne si condimentele pentru...Citeste continuarea
File de salau la cuptor, servit cu...
Postat de: mirela0911 in SalauSe curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere, nuci si...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se...Citeste continuarea
Desert trunchi de copac
Postat de: katty in TorturiPregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam...Citeste continuarea
Papricas de porc cu galuste
Postat de: katty in PorcTaiem carnea in cuburi potrivite de marime. Curatam si tocam ceapa fin. Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional pana isi...Citeste continuarea