A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv tort sarat/Cheesecake sarat

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Blat: Sfaramam sticksurile si biscuiti crakers la robot, pana capata consistenta pesmetului. Amestecam bine cu untul topit. Ungem o tava de tort cu inel detasabil de 24 cm cu putin unt,...Citeste continuarea

Friptura de caprioara cu pilaf de orez

Postat de: trifadalia in Mancaruri cu carne

Pulpa de caprioara se feliaza.  Cepele (3 bucati) se curata si se taie marunt. Morcovii ( 2 bucati) se curata si se taie rondele.  O parte din ulei se toarna intr-o cratita mai...Citeste continuarea

Desert chec cu mere la pahar

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Pentru inceput merele se spala si se curata de coaja. Se taie cuburi si se stropesc cu lamaie sa nu se oxidexe. Daca nu sunt suficient de dulci se poate amesteca pana se prepara aluatul cu 2...Citeste continuarea

Musaca de vinete si dovlecei

Postat de: Constelatialeu in Porc

Am scos de la congelator caserola cu rondele de vinete si dovlecei si am lasat sa se dezghete, punand continutul intr-o strecuratoare. A doua zi am calit rondele intr-o tigaie wok cu putin ulei,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am tapetat cu hartie de copt o tava patrata dimensiuni 23/23 cm. Intr-un castron am cernut faina, cacao si praful de copt. Am amestecat apa si uleiul. In alt castron am pus ouale am adaugat...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema lime si caramel

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Intr-un bol taiati untul rece, cuburi. Adaugati oul, un praf de sare, vanilia si amestecati. Adaugati indulcitorul pudra, apoi incorporati faina, cernuta, treptat. Rasturnati aluatul pe...Citeste continuarea

Supa de chimen (zama de chimin) -...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Preparati crutoanele dintr-o paine usor mai uscata . Eu am folosit paine neagra cu cartofi . Feliile paine le-am taiat  in patratele mici de 2/2 cm . Am pus...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piure de castane

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 10 minute pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga esentele, piureul de castane zdrobit usor si...Citeste continuarea

Curry de pui cu lapte de cocos,...

Postat de: mirela0911 in Pui

Cum se prepara Curry de pui cu lapte de cocos, reteta delicioasa cu o savoare exotica: Se pregatesc ingredientele. Se curata ceapa si se taie marunt. Usturoiul se curata si se zdrobeste sau...Citeste continuarea

Cosulete de jambon umplute cu...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Am scos de seara bucata de jambon de la congelator, cand a inceput sa se semidezghete, am taiat jambonul felii, 5 buc mi-au iesit. Le-am pus intr-un castron, am presarat putina sare si le-am lasat...Citeste continuarea

Aperitiv chiftele din cartofi...

Postat de: autodiag in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala si se pun la fiert, apoi se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se descojesc si se dau pe razatoarea cea mare intr-un castron. Se curata ceapa de foi, se...Citeste continuarea

Hamburger picant

Postat de: dantes in Mancaruri cu carne

Pieptul de pui il taiem in fasii si il prajim in putin ulei, apoi il taiem fideluta Maioneza o amestecam cu pasta de ardei iute in functie de cat de picant dorim . Taiem castravetii si...Citeste continuarea

Paste cu spanac si gorgonzola

Postat de: rocsi_1612 in Paste

Intr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand apa clooteste, dati drumul pastelor si le fierbeti, atat cat scrie pe ambalaj. Cand sunt gata, le scurgeti de apa, dar pastrati...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Se toaca marunt ardeiul si ceapa . Se scot ciupercile intr-o sita  si se clatesc cu apa rece . Se pune ceapa si ardeiul impreuna cu prazul la calit in ulei . Cand ardeiul...Citeste continuarea

Rata cu cartofi la cuptor reteta...

Postat de: mihaelar63 in Rata

Cum se prepara Rata cu cartofi la cuptor reteta simpla si gustoasa Bucatile de carne se spala si se tamponeaza sa nu aiba deloc umiditate . Curatati cartofii si taiati rondele . Se...Citeste continuarea

Slaninuta cu usturoi si boia,...

Postat de: mihaelar63 in Mezel de casa

Bucata de slaninuta se pune la fiert sub capac in amestecul de apa cu zeama de varza acra .  In apa de fierbere se mai pune foi de dafin , piper boabe , ardei iute si o ceapa ....Citeste continuarea

Salata de citrice cu burrata

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Citricele se curata si se feliaza. Portocala are diametrul mai mare , intai se taie pe jumatate , apoi se taie felii .  Ceapa rosie se curata se taie rondele , se...Citeste continuarea

Parizer de pui facut in casa

Postat de: katty in Mezel de casa

Spalam bine si curatam de eventuale resturi carnea de pui. Putem sa lasam pulpele intregi sau le taiem pe jumatate, asa cum am facut eu. Pentru a reduce timpul de fierbere a carnii de pui am pus...Citeste continuarea

Varza rosie la Crock Pot cu carne...

Postat de: katty in Curcan

Taiem carnea in bucati potrivite. Tocam varza fin, presaram peste ea 1 lingurita sare si o frecam bine cu sarea sa se inmoaie putin. Pornim aparatul pe functia sotare mediu. Cand aparatul este...Citeste continuarea

Desert cornuri dulci pufoase

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se pun în vasul robotului laptele condensat, laptele călduț și drojdia. Se amestecă bine cu o lingură, apoi se pune toată făina cernută. Se montează cârligul de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am mixat 400 ml smantana pentru frisca, am adaugat crema mascarpone si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema ferma. Separat am dat la blender dulceata de zmeura apoi am incorporat-o in...Citeste continuarea

Muschiulet cu bacon si garnitura de...

Postat de: dantes in Porc

Muschiuletul de porc se taie in doua pentru a obtine patru bucati egale.Se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare,piper,praf de cimbru dupa gust si se lasa la rece circa doua ore....Citeste continuarea

Supa de mazare cu piept de pui si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Se curata legumele. Ceapa, ardeiul si usturoiul se  taie marunt . Pieptul de pui se taie cuburi . Sotati usor legumele in ulei . Sarati . Adugati pieptul de pui si...Citeste continuarea

Supa crema de conopida cu castane

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Curatati ceapa. Conopida se curată și se desface in buchete potrivite.  Punem la fiert conopida cu ceapa, kub-ul,  cimbru uscat si foaia de dafin intr-o oala adanca cu apa...Citeste continuarea

Clementine inghetate

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se spală fructele. Taiati capacul la clementine si scoateti sucul si pulpa. Rezervați clementinele golite și capacelele la congelator. Sucul si pulpa le  mixati cu siropul de artar...Citeste continuarea

Gratin de dovleac si branza raclette

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curățați și tăiați dovleacul în bucăți.  Puneti-le într-un vas de gratin cu 2 linguri de ulei, sare, piper, paprika afumata. Se amesteca si se da la cuptorul...Citeste continuarea

Supa de peste cu taitei de ovaz

Postat de: katty in Supe

Bucatile de peste spalate bine le punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam bine si fierbem 10 -15 minute. Scoatem bucatile de carne intr-un castron si le lasam la racit, apoi scurgem zeama...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe pestrita...

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam legumele. Taiem ceapa marunt, morcovul il taiem in semirondele, telina si ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul, ceapa, telina si ardeiul...Citeste continuarea

Hamburgeri de casa cu chiftele de vita

Postat de: momo121 in Mancaruri cu carne

Chifla o taiem in 2 si o umplem dupa bunul plac cu ingrediente la indemana sau cu ingredientele enumerate mai sus. Fiecare face dupa preferinte si dupa bunul plac! Servim cu cartofi prajiti si o...Citeste continuarea

Chiftele din carne tocata de vita -...

Postat de: momo121 in Vita

Cum se prepara Chiftele din carne tocata de vita - Reteta de parjoale gustoase Curatam ceapa si o dam prin blender, iar painea o inmuiem in lapte/apa, o scurgem si le adaugam peste carne,...Citeste continuarea

Paste coquillettes cu mazare si bacon

Postat de: momo121 in Paste

Pentru inceput punem untul intr-o tigaie si cand s-a incalzit punem baconul, prajim 1-2 minute, adaugam ceapa taiata marunt si cand s-a inmuiat punem smantana de gatit, mazarea scursa de apa ei si...Citeste continuarea

Desert prajitura Fantezie

Postat de: dantes in Dulciuri

Pentru crema de vanilie se amesteca praful de budinca, zaharul si laptele si se pun pe foc amestecand in continuu pana se ingroasa; adaugam untul si se lasa la racit 15 minute Pentru crema de...Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu carnat afumat,...

Postat de: vasimur in Porc

Pasul 1. Fasolea boabe uscată se alege, se spală și se pune de cu seară la înmuiat, în apă rece. Dacă nu am făcut acest lucru, putem s-o ține la înmuiat minim 2 ore,...Citeste continuarea

Desert mini tarte cu mere

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Am scos aluatul de la congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi l-am intins cu sucitorul pe masa de lucru infainata, cat sa imi incapa cele 6 forme de silicon. Am decupat 6 cercuri, am uns...Citeste continuarea

Chifle pentru burgeri facute in casa

Postat de: costi7hector in Piine

Pentru aluat: amestecam apa, laptele si untul si le punem pe foc pana se topeste untul. Nu lasam sa fiarba. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca atata timp pana putem pune degetul in lichid si...Citeste continuarea

Mancare de varza cu sunca

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

 Varza se taie fideluta, ceapa se toaca marunt. Rosia se marunteste.  Sunca se taie marunt si se prajeste impreuna cu ceapa pana cand ceapa devine sticloasa . Puneti...Citeste continuarea

Desert tort cu crema namelaka de...

Postat de: oanapl in Torturi

Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Pentru început se pregătește piureul de fructe. Se pune...Citeste continuarea

Ciorba de praz cu afumatura si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Costita afumata se spala , se feliaza si se pune la fiert . Atentie ! sare se pune la sfarsit , costita afumata contine sare . Prazul , morcovul , telina si gogosarul se maruntesc [...Citeste continuarea

Tocanita cu naut

Postat de: madi_marin in Mancaruri de legume

Se călesc pentru câteva minute în cele 3 linguri de ulei ceapa și usturoiul tocate mărunt, morcovul și țelina tocate cubulețe. Se adaugă jumătate de cană de supă și vinul...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu carnati...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Imi plac sa ii tai nu foarte mari. In timpul fierberii se vor sfarama pe margini si vor forma un sos gustos . Carnatii se...Citeste continuarea

Crap cu lamaie si rozmarin

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

 Bucata de crap [in cazul meu o jumatate ] se sareaza bine si se increasta pe lungime din loc in loc . Ceapa se taie pestisori, ardeiul iute se taie rondele, usturoiul se taie...Citeste continuarea

Reteta delicioasa de friptura de...

Postat de: oanapl in Vita

Cum se prepara Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor Carnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei). Se unge...Citeste continuarea

Supa din copanele de pui, cu...

Postat de: RODIMUR in Supe

Copănelele se spală, se curăță de pielea tare de la bază, se spală în câteva ape și se pun la fiert, la foc mic cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se...Citeste continuarea

Desert Banana Bread

Postat de: Reli_B in Prajituri

Zdrobim bananele cu o furculita. Transferam intr-un bol si adaugam peste nuca taiata. Amestecam apoi adaugam pe rand untul moale, laptele, oul, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt si daca...Citeste continuarea

Desert tort cu cafea, cocos si visine

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o bezea lucioasa si indulcitorul este dizolvat. Incorporati...Citeste continuarea

Ceafa de porc gatita la cuptor

Postat de: mirela0911 in Porc

Se taie carnea felii, daca nu este inca taiata, se condimenteaza cu sare si piper si se asaza intr-o tava in care s-a pus ulei de floarea soarelui. Se presara peste carne si condimentele pentru...Citeste continuarea

File de salau la cuptor, servit cu...

Postat de: mirela0911 in Salau

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, nuci si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se...Citeste continuarea

Desert trunchi de copac

Postat de: katty in Torturi

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei  cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam...Citeste continuarea

Papricas de porc cu galuste

Postat de: katty in Porc

Taiem carnea in cuburi potrivite de marime. Curatam si tocam ceapa fin. Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional pana isi...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]