Briose cu mere - Desert parfumat de toamna

de Retete_gustoase in Dulciuri, 23 Sep 2024 | 1473 vizualizari

 

Ori de cate ori fac aceste briose cu mere, toata bucataria miroase a toamna: scortisoara, mere. Sunt dulciurile perfecte pentru a fi savurate langa un ceai sau potrivite pachetului de scoala.
Pentru a prepara aceste Briose cu mere - Desert parfumat de toamna, sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, oua, zahar, faina, ulei, lapte, scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Briose cu mere - Desert parfumat de toamna:
  • 2 mere (de preferinta soiuri dulci-acrisoare)
  • 2 oua
  • 120 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere - Desert parfumat de toamna:

Cum se prepara Briose cu mere - Desert parfumat de toamna:

Curata merele de coaja si samburi, apoi taie-le in cuburi mici. Daca doresti, poti stropi merele cu putina zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea.

Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o compozitie spumoasa si usor deschisa la culoare. Adauga treptat uleiul si laptele, amestecand continuu.

Intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si sarea.

Adauga treptat ingredientele uscate peste compozitia umeda, amestecand cu o spatula sau o lingura de lemn. Incorporeaza usor cubuletele de mere.

Toarna aluatul in forme de briose tapetate cu hartie de copt sau unse cu putin unt. Umple formele pana la 2/3 din capacitate, lasand loc pentru a creste.

Preincalzeste cuptorul la 180°C si coace briosele timp de aproximativ 20-25 de minute sau pana cand devin aurii si trec testul cu scobitoarea (scobitoarea introdusa in mijlocul briosei trebuie sa iasa curata).

Lasa briosele sa se raceasca usor inainte de a le scoate din forme si serveste-le calde sau la temperatura camerei.

Incearca si reteta de Briose Fererro sau briose sarate.

Iti recomandam si reteta de  baklava muffins.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere - Desert parfumat de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea