Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2024 | 1306 vizualizari

 

Aluaturile de casa in combinatie cu branza sarata sunt preferatele mele. Gustoase, satioase, merg de minune langa un pahar de sana sau puse la pachet.
Pentru aceste Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica, am folosit urmatoarele ingrediente: faina, oua, lapte, drojdie, branzeturi, susan.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica
  • 600 gr faina de grau
  • 250 - 280 ml lapte
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 15-20 gr drojdie proaspata + 1 lg zahar
  • putin ulei de floarea soarelui
  • umplutura:
  • 500 gr branza de vaci
  • 250 gr branza sarata de oi
  • 2 oua de gaina
  • in plus:
  • 1 ou pt uns
  • susan
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica:

Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica:

Pune drojdia, zaharul si putin lapte intr-un castronel si lasa pana se umfla maiaua.

Pregateste un castron mare, cerne faina, adauga un praf de sare si fa un locas in mijlocul fainii. Adauga drojdia, ouale, laptele. 

Incepe sa framanti manual sau cu ajutorul unui robot pana obtii un aluat dens, omogen. In functie de tipul fainii, este posibil sa mai fie nevoie de putin de lichid sau nu. Aluatul trebuie sa fie omogen si maleabil. La final, framanta aluatul cu mana, adaugand 1-2 lg de ulei de floarea soarelui. Acopera vasul si lasa aluatul la dospit.

Intre timp, pune branzeturile intr-un castron si amesteca-le, apoi incorporeaza 2 oua. Daca ti se pare prea moale compozitia, poti adauga 1-2 lg de gris. Daca este prea inchegata compozitia, poti adauga inca 1 ou. Important este sa iasa legata.

Dupa ce a dospit aluatul, scoate-l pe un blat de lemn uns cu foarte putin ulei si imparte-l in doua. Intinde fiecare parte in forma de cerc si taie-l in 8 triunghiuri cat de cat egale. 

Asaza cate un lingura de umplutura si ruleaza fiecare triunghi in forma dorita.

Asaza cornurile intr-o tava tapetata cu hartie si acopera-le cu un prosop curat de bucatarie. Lasa-le la temperatura camerei aproxim 15-20 minute.

Unge-le apoi cu ou batut, presara seminte de susan.

Coace cornurile in cuptorul preincalzit, la 190 grade C, timp de 20 minute sau pana cand sunt rumenite frumos.

Dupa coacere, scoate-le din cuptor si acopera-le cu prosopul de bucatarie. Dupa ce s-au racit putin, transfera-le pe un gratar de bucatarie.

Sunt pufoase, sarate si tin de foame. :))

Incearca si reteta de Cornuri de brutar, foarte pufoase si bune sau varianta dulce de Cornuri cu gem.

Iti recomandam si reteta de Cornuri cu branza si cascaval.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

16.09.2024, 18:17

Panacris 1

17.09.2024, 15:33

Delicioase!

Rocsi 1

17.09.2024, 20:31

Ce bine arata! Sa nu mai spun ce grozave sunt de luat la pachet!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas - Deliciu aromat pentru ocazii speciale

de Rocsi 9

pe 28.12 la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine - Desert aromat si fraged

de RODIMUR 8

pe 28.12 la 17:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pateuri cu branza din aluat de foietaj facut in casa