Paine de casa - Cea mai simpla reteta

de Retete_gustoase in Piine, 18 Sep 2024 | 266 vizualizari

 

Painea fara framantare este o reteta simpla si delicioasa, populara pentru faptul ca nu necesita multa munca pentru preparare. Tot ce ai nevoie sunt cateva ingrediente de baza si putina rabdare pentru ca aluatul sa dospeasca.
Pentru aceasta Paine de casa - Cea mai simpla reteta, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina de grau, apa, drojdie si sare.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Paine de casa - Cea mai simpla reteta:
  • 500 g faina alba
  • 350 ml apa calduta
  • 1 g drojdie uscata (sau 3 g drojdie proaspata)
  • 10 g sare
  • seminte susan (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa - Cea mai simpla reteta:

Cum se prepara Paine de casa - Cea mai simpla reteta:

Intr-un bol mare, amesteca faina, drojdia si sarea.

Adauga apa calduta si amesteca totul pana cand obtii un aluat lipicios. Nu trebuie sa framanti, doar sa amesteci pana cand toate ingredientele se omogenizeaza.

Acopera bolul cu folie alimentara sau un prosop curat si lasa aluatul sa dospeasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul sau o poti lasa la frigider peste noapte. Aluatul ar trebui sa isi dubleze volumul si sa aiba o suprafata plina de bule.

Dupa ce aluatul a dospit, presara faina pe blatul de lucru si rastoarna aluatul pe acesta. Cu mainile pudrate cu faina, aduna marginile aluatului spre centru pentru a forma o bila, dar fara a framanta.

Lasa aluatul sa se odihneasca inca 30 de minute, acoperit cu un prosop.

Preincalzeste cuptorul la 220°C. Daca ai un vas de fonta sau un vas cu capac care poate fi pus in cuptor, pune-l in cuptor pentru a se incalzi (vasul trebuie sa fie foarte fierbinte cand pui aluatul in el).

Dupa ce vasul s-a incalzit, scoate-l cu grija din cuptor si pune aluatul in el. Presara seminte de susan daca vrei.

Acopera vasul cu capac si coace painea timp de 30 de minute.

Dupa 30 de minute, scoate capacul si mai coace painea inca 10-15 minute, pana cand devine aurie si crocanta.

Scoate painea din cuptor si las-o sa se raceasca pe un gratar inainte de a o taia.

Aceasta metoda produce o paine cu o crusta crocanta si un miez moale, aerat si plin de gust. Poti adauga seminte sau ierburi aromatice in aluat pentru un plus de aroma.

Poti servi aceasta paine cu o savuroasa reteta de Ghiveci de legume cu oua romanesti, poti face niste Bruschete cu leurda si avocado sau un Sandvis crocant cu peste si sos american.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa - Cea mai simpla reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine