Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos

de bucatarasa in Dulciuri, 8 Sep 2024 | 1774 vizualizari

 

Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos este o alegere rafinata, ideala pentru iubitorii de ciocolata si pentru ocazii speciale. Este caracterizat de texturi catifelate si un gust intens de ciocolata. Acest tip de desert poate varia de la mousse-uri usoare pana la fondante bogate, toate avand in comun finetea si eleganta. Reteta de mai jos propune un fondant de ciocolata, un desert cu exterior crocant si interior cremos, care curge atunci cand este taiat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos
  • 200 g ciocolata neagra (de calitate, cu minimum 70% cacao)
  • 100 g unt (plus extra pentru uns formele)
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • Un praf de sare
  • Unt si cacao pentru tapetat formele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos:

Cum se prepara Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos

Pregatirea formelor:
Preincalzeste cuptorul la 200°C.
 Unge formele individuale (ramekins sau forme de briose) cu unt si tapeteaza-le cu cacao pudra, pentru a preveni lipirea desertului.

Topirea ciocolatei si a untului:
  Intr-un bol, topeste ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi (bain-marie) sau la cuptorul cu microunde, amestecand pana obtii o compozitie omogena si lucioasa. Lasa sa se raceasca putin.

Amestecarea oualor si a zaharului:
 Intr-un alt bol, bate ouale impreuna cu zaharul pana cand obtii o compozitie spumoasa si deschisa la culoare.

Combinarea ciocolatei cu ouale:
 Incorporeaza treptat amestecul de ciocolata topita in ouale batute, amestecand usor pana la omogenizare.

 Adaugarea fainii:
 Cerne faina si adauga un praf de sare, apoi incorporeaza-le usor in compozitia de ciocolata, folosind o spatula pentru a pastra textura fina.

 Turnarea compozitiei in forme:
  Toarna compozitia in formele pregatite, umplandu-le pana la 3/4.

 Coacerea:
  Coace fondantul timp de 8-10 minute. Marginile trebuie sa fie coapte, dar centrul sa ramana moale si usor lichid. Ai grija sa nu lasi desertul prea mult in cuptor, deoarece interiorul nu va mai curge.

 Servirea:
 Scoate formele din cuptor si lasa-le sa se raceasca putin, apoi rastoarna deserturile pe farfurii.
 Serveste fondantul cald, alaturi de o lingura de inghetata de vanilie sau fructe proaspete. Recomandam si mousse de cafea
 sau tort cu ciocolata
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte