Am facut de cateva ori aceasta prajitura tavalita, iese foarte gustoasa. In decurs de doua saptamani, am facut de doua ori, asa mult le-a placut baietilor.
Pentru aceasta Prajitura Tavalita cu nuca - Desert gustos de casa, am folosit urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, ulei unt, cacao, nuca.
Cum se prepara Prajitura Tavalita cu nuca - Desert gustos de casa:
Separa albusurile de galbenusuri. Presara un praf de sare pe galbenusuri si amesteca-le bine.
Cu ajutorul unui robot sau mixer, bate spuma albusurile pana capata consistenta. Adauga zahar treptat, mixand in continuare pana obtii o bezea ferma si lucioasa. Incorporeaza galbenusurile si omogenizeaza.
Incorporeaza faina si praful de copt in compozitia de albusuri, amestecand usor, de jos in sus.
Toarna compozitia intr-o tava de copt tapetata cu hartie si niveleaza frumos.
Coace blatul in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 30 - 40 minute in functie de cuptor. Dupa coacere, scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca bine, bine. Portioneaza blatul in cuburi potrivite.
Intre timp, pregateste o craticioara, pune untul la topit, adauga zaharul si cacaua si amesteca pana obtii un sos omogen. Adauga rom si extract de portocale. Lasa la temperat.
Treci fiecare cub de prajitura prin sosul de cacao, apoi tavaleste-l prin nuca macinata. Procedeaza la fel cu toate.
Este o prajitura foarte gustoasa, pufoasa si aromata.
Incearca si reteta de Prajitura Tavalita de post sau varianta de Prajitura Tavalita cu nuca de cocos.
Iti recomandam si reteta de White chocolate Lamington.
1
poti tavali prin nuca de cocos sau fistic macinat